Advertisement

14 Şubat Sevgililer Günü'nün yaklaşması sebebiyle çiçekçilerde de hazırlıklar yoğunlaştı. İşletme sahipleri, 14 Şubat'ta çiçek fiyatlarının ciddi oranda artacağını dile getirdi.

Çiçeklerin en hareketli dönemlerinden olan 14 Şubat Sevgiller Günü sebebiyle işletme sahipleri, çiçek stoklamaya şimdiden başladı. Bunun yanı sıra 14 Şubat'ta çiçek fiyatlarının arz-talebe bağlı olarak zamlanacağını belirten çiçekçiler, bu senenin geçen seneye kıyasla daha kazançlı geçmesini beklediklerini söyledi.

"Sevgililer Günü'nde çiçek fiyatlarında ciddi bir artış olacak"

Eskişehir'de 30 yıldır çiçekçi dükkanı işleten Kemal Şengül, 14 Şubat'ın kendileri için çok önemli bir gün olduğunu dile getirdi.

Tüm yurtta olduğu gibi Eskişehir'de de çiçek fiyatlarının artacağını vurgulayan Şengül, "Tarım ürünlerinin fiyatları, arz-talebe göre şekillenir. Çiçek deyince akla gelen ilk gün de 14 Şubat oluyor. Doğal olarak Sevgililer Günü'nde de çiçek fiyatlarında ciddi bir artış olacak. 3-4'e bile katlanabilir. Bu her sene olan, sıradan bir durum. Satışlarımız da o gün çok güzel oluyor. Biz bir günde 400 tane satıyoruz. Bu çiçekçiler için çok iyi bir rakam" diye konuştu.

"Çiçek stoğu konusunda tedbirlerimizi alıyoruz"

14 Şubat'ta çiçeklere olan yoğun talep sebebiyle çiçek stoğunu hassas bir şekilde hesapladıklarını aktaran Kemal Şengül, şunları kaydetti: "Biz bağlantılarımızla o gün her an irtibat halinde oluyoruz. Çünkü inanılmaz bir talep oluyor. Çiçek sayısı konusunda sıkıntı yaşamamak için stok yeterliliği konusunda tedbirli davranmaya gayret gösteriyoruz. Bu sene de bir problem olacağını düşünmüyorum."