Advertisement
TEKNOLOJİ ABONE OL

Amerikan tüketicisinin etkin dergisi Consumer Reports, Apple'ın geçen hafta piyasaya çıkardığı "yeni iPad"in özellikle oyun oynarken, önceki modeline göre çok daha fazla ısındığını bildirdi.

Dergi internet sitesinde yaptığı açıklamada, yeni iPad üzerinde termal kameralarla yapılan testler sonucu Consumer Reports mühendislerinin, Infinity Blade II oyunu sırasında yeni iPad'in ön ve arka yüzünün 116 Fahrenheit (47 santigrat derece) dereceye kadar ısındığını tespit ettiklerini belirtti.

Consumer Reports, bu testi, iPad'in işlemcisinin oyun ya da dosya indirme gibi çok görev yüklendiği sırada ısısının arttığı yolundaki şikayetler üzerine yaptığını kaydetti.

4G'li modelin de incelendiği testler sırasında, yeni iPad'in fişi prize takılıyken sıcaklığının yine 47 santigrat dereceye, takılı değilken de 45 santigrat dereceye ulaştığı ve en sıcak yerinin arka sol köşesi olduğu görüldü.

Dergi, bu ısınmanın büyük bir sorun oluşturacağının sanılmadığını belirtirken, Apple yetkilileri de cihazın sıcaklık normlarına uygun olduğunu, yine de endişe duyan tüketicilerin kendileriyle bağlantı kurabileceklerini bildirdiler.

Amerikan bilişim devi Apple, geçen Cuma günü 10 ülkede piyasaya çıkardığı "yeni iPad"den üç milyon adet sattığını bildirmişti.

Şirketin pazarlama başkan yardımcısı Philip Schiller yayınladığı açıklamada, şimdiye kadarki en büyük lansman rakamına ulaştıklarını ve yeni iPad'in üç milyon satış rakamına ulaşarak büyük bir başarı yakaladığını belirtmişti.

Aynı anda ilk kez bu kadar çok ülkede son modeli satılan ve öncekilere göre daha hızlı ve daha iyi görüntü kalitesine sahip iPad, bu Cuma aralarında Yeni Zelanda, Meksika ve Makao'nun bulunduğu 22 ülkede daha satışa çıkacak.