Advertisement
HABERLER ABONE OL

Orman yangınlarıyla 6 gündür mücadele eden illerden Antalya'nın da aralarında olduğu birçok ilde elektrik kesintileri yaşanmaya başladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı kesintilerle ilgili yaptığı açıklamada hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesini gerekçe gösterdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Son zamanlarda hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle elektrik talebinde aşırı bir artış meydana gelmiştir. Artan talep nedeniyle son birkaç haftada elektrik tüketiminde Cumhuriyet tarihinin rekor seviyelerine ulaşılmıştır.

Ulusal elektrik altyapımız artan taleplerin karşılanması için maksimum seviyede üretime devam etmektedir.

Ancak son zamanlarda hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle elektrik tedarikinde kısmi kesintiler yaşanmıştır.

Kesintilerin yaşandığı bölgelere acil müdahale ekipleriyle ilk müdahaleler yapılmış olup, an itibariyle ülke genelinde kesintiler sonlandırılmıştır.

İstanbul'da birçok ilçede elektrik kesintileri yaşandı

İstanbul'da Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Basakşehir, Bayrampaşa, Besiktaş, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Esenler, Esenyurt, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kağıthane, Küçükçekmece, Sarıyer, Sultangazı, Şişli, Zeytinburnu ilçelerinde genel elektrik kesintisi yaşandı.

Şirketlerden açıklamalar geldi

Elektrik dağıtım şirketi AYEDAŞ tarafından yapılan açıklamada, ''Elektrik dağıtım hizmeti verdiğimiz bölgelerimizde ulusal iletim hatlarında yapılan çalışmalar nedeniyle kesintiler yaşanmaktadır. Süreç tarafımızca takip edilmekte olup, iletim hatlarından enerji gelmesini müteakip enerjisiz bölgelere en kısa sürede enerji sağlanacaktır'' denildi.

Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ (UEDAŞ), Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bursa'da bazı bölgelerde iletim hatlarından kaynaklı kesinti yaşanmaktadır. Arızaya müdahale edilmekte olup en kısa sürede onarım sağlanacaktır. Duyarlılığınız için teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Orman yangınları 6. gününde

Türkiye genelinde 28 Temmuz'da başlayan orman yangınlarının büyük bir kısmı kontrol altına alınmış olsa da, Antalya ve Muğla'da devam eden yangınlar rüzgarın da etkisiyle şiddetini sürdürüyor.

Yangınlarda bugüne kadar sekiz kişi hayatını kaybetti.

Orman Genel Müdürlüğü bu sabah Twitter hesabından yaptığı açıklamada, son altı günde 35 ilde meydana gelen 130 orman yangınının kontrol altına alındığını duyurdu.

Açıklamaya göre Antalya'da iki, Muğla'da dört ve Tunceli'de bir yangın devam ediyor.

Yangınların söndürülmesi çalışmasına Azerbaycan, Rusya, Ukrayna ve İran'dan da destek ekipleri katılırken, Pazar günü Avrupa Birliği de Türkiye'deki yangınlara müdahale için üç uçak göndereceğini açıkladı.

Açıklamada, Avrupa Komisyonu'nun Hırvatistan’dan 1 ve İspanya’dan 2 Canadair tipi uçağın gönderilmesi için süreci başlattığı belirtildi.