Advertisement

Tenisin patronundan yatırım çağrısı

Bu yıl 23 ile 28 Ekim tarihleri arasında ikincisi düzenlenecek olan TEB-BNP PARIBAS WTA Championships Tenis Şampiyonası öncesinde BloombergHT’nin sorularını yanıtlayan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, Türkiye’de tenisi elit bir spor olmaktan çıkarıp herkesin yapabileceği bir spor dalı olması için daha fazla özel sektörün katkısı olması gerektiğini söyledi.

Dünyanın teklerde en iyi sekiz kadın tenisçisinin, çiftlerde en iyi 4 takımının mücadele ettiği turnuvayı, geçen yıl başarılı bir şekilde düzenlediklerini kaydeden Uluç, "Geçen yıl turnuvadan alnımızın akıyla çıktık. Dünyanın en iyi raketlerini birlikte izledik. TEB-BNP PARIBAS WTA Championships’i bu yıl da ülkemizde ev sahipliğimizde gerçekleştiriyor olmanın gururunu yaşıyoruz’’ dedi.

WTA İSTANBUL BİLETLERİ SATIŞTA

TEB BNP Paribas WTA Championships bilet fiyat fiyatları bu yıl kademeli olarak hazırlanmış.İlk 4 gün için 23, 24, 25, 26 Ekim tarihlerinde,  1.kategori 50 lira, 2.kategori  35 lira, 3.kategori 20 lira,  27, 28 Ekim tarihlerinde 1.kategori 75 lira, 2.kategori 55 lira / 3. kategori  35 lira.Final Paketi ise 1.kategori 120 lira, 2.kategori 90 lira ve 3.kategori 60 lira olarak belirlenmiş.

Türkiye Tenis Federasyonu ve Türkiye Ekonomi Bankası’nın resmi sponsor olduğu şampiyona geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Sinan Erdem Spor Kompleksi’nde yapılacak.

SHARAPOVA İSTANBUL’A HAZIRLANIYOR

Dünya sıralaması birincisi Victoria Azarenka, dört Grand Slam şampiyonu Maria Sharapova, hem çiftlerde hem de teklerde Altın Kariyer Grand Slam’ine ulaşan tarihteki ilk oyuncu ve Londra 2012 Olimpiyat Şampiyonu Serena Williams turnuvaya katılmaya hak kazanan oyuncular oldu..
 
Çiftlerde ise zirvedeki ikili Sara Errani ile Roberta Vinci, Andrea Hlavackova ile Lucie Hradecka ve Liezel Huber ile Lisa Raymond takımları da İstanbul’da bu sene şampiyonada mücadele edecek isimler.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Uluç, doğu illerinde yapılan tenis turnuvalarının bölgesel gelişmişlik farkını kaldırıp gençleri spora yönlendirmede önemli rol oynadığını söyledi.Uluç ‘’Güneydoğu Anadolu illerini kapsayan Doğu Ligi müsabakamız Ağrı'da tüm heyecanı ile devam ediyor.Vali Lütfi Yiğenoğlu Stadı yerleşkesinde yer alan Ağrı Tenis ve Yüzme Kulübü'nde başlayan Doğu Ligi'ne 18 ilden 155 sporcu ve kafile ekipleriyle birlikte toplamda 250 kişi katıldı.Bu sevindirici bir katılım oldu’’ dedi.

ÖZEL SEKTÖRÜN DESTEĞİ YETERLİ Mİ?

Özel sektörün tenise katkısı her geçen gün artıyor fakat asla yeterli diyemeyiz diyen tenisin patronu Uluç, ‘’ Türkiye Tenis Federasyonu olarak Türkiye’de tenisi elit bir spor olmaktan çıkarıp herkesin ulaşabileceği, yapabileceği bir spor dalı olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu durumda özel sektöründe daha fazla katkısına, daha çok yatırıma  ihtiyacımız var’’ açıklamasını yaptı..


GÖZLER 4.9MİLYON $ ÖDÜLLÜ WTA İSTANBUL’DA

Yıl sonuna doğru en büyük toplam para ödüllü turnuvaya ev sahipliği yapacak İstanbul’a dünya tenisinin yıldızları Uzakdoğu’daki turnuvalardan gelecek.Şimdi hep beraber 23 Ekim tarihinde başlayacak olan WTA İstanbul öncesi oynanacak turnuvalar ve para ödüllerine bir göz atalım;


1.Tokyo Toray Pan Pacific
Tarih:23-29 Eylül 2012    
Toplam para ödülü:2.1milyon $

2.China Open
Tarih:29 Eylül-7 Ekim 2012
Toplam para ödülü:4.8milyon $

3.Japonya HP Open / Osaka
Tarih:8-14 Ekim 2012
Toplam para ödülü:220bin $

4.Avusturya/ Linz Cup
Tarih:8-14 Ekim 2012
Toplam para ödülü:220bin $

5.Lüksemburg
Tarih:11-15 Ekim 2012
Toplam para ödülü.220bin $

6.Moskova Kremlin Cup
Tarih:15-21 Ekim 2012
Toplam para ödülü:740bin $

Turnuva takviminden de görüleceği üzere 23 Ekim’de başlayacak TEB-BNP PARIBAS WTA İstanbul Tenis Şampiyonası 4.9milyon dolarlık toplam para ödülüyle 2012’nin sonuna  doğru dünya tenis çevrelerinde de adından epeyce söz ettireceğe benziyor.Ancak bu kadar yüksek bütçeli bir tenis turnuvasına ev sahipliği yapan ülkemizin neden hala dünya tenisinde en azından ilk 100’ün içerisine tenisçi sokamadığını da insan düşünmeden edemiyor!



 Belki de teniste yapısal reformların yapılma zamanı geldi de geçiyor bile…


Hande Berktan


hberktan @ bloomberght.com