Advertisement

Dünyanın en prestijli spor organizasyonlarından WTA Şampiyonası’nın İstanbul ayağı TEB BNP Paribas WTA Tenis Şampiyonası kapsamında teklerde en iyi 8 kadın tenisçi ve çiftlerde en iyi 4 takım İstanbul'da.  

Bu yıl tek kadınlarda dünya 1 numarası Victoria Azarenka,oyunu kadar güzelliğiyle de adından söz ettiren Rus tenisçi Maria Sharapova, 2012 Londra Olimpiyat Şampiyonu Serena Williams, Agnieszka Radwanska, Angelique Kerber, Petro Kvitova, Sara Errani, Li Na, çiftlerde Sara Errani-Roberta Vinci, Andrea Hlavackova- Lucie Hradecka, Liezel Huber-Lisa Raymond ikilisi, 23 ile 28 Ekim tarihlerinde yani bayram süresince tenisseverlere Sinan Erdem'de kıyasıya mücadele izlettirecekler.

WTA ŞAMPİYONASI'NDA TOPLAM ÖDÜL 4.9 MİLYON DOLAR

Toplam 4.9 milyon dolar ödüllü 6 gün sürecek turnuva boyunca 70 bin seyircinin gelmesi bekleniyor.TEB BNP Paribas WTA Tenis Şampiyonasının tanıtım toplantısında konuşan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, artık Türkiye’nin tenis yatırımlarına hız vermesi gerekliliğinin bir anlamda altını çiziyor.Eğer bu yarışta biz de olacaksak bizim de genç tenisçilerimizin yetişeceği ister akademi deyin ister tenis eğitim tesisi deyin, olması şart.

Uluç, Türkiye’de bugün 1oo milyon liranın üzerinde ekonomi oluşturan tenisin daha modern, akademik platforma oturtulması yönünde yoğun bir çaba içerisinde.Bu kapsamda 2014 yılına kadar İstanbul’da düzenlenecek şampiyonaya da büyük bir önem veriliyor.

40 MİLYAR DOLARLIK OLİMPİYAT RÜYASINA DESTEK ALLASTER’DAN GELDİ

Kadın Tenisçiler Birliği (WTA) Başkanı Stacey Allaster'ın turnuvanın tanıtım toplantısında yaptığı açıklamalar 2020 Olimpiyatlarına aday İstanbul için önemli.Sporcuların büyük bir sabırsızlıkla İstanbul'a gelmeyi beklediklerini dile getiren Allaster ''Geçen yıl gittiğimiz dünyanın her yerinde 'İstanbul'da ne kadar olağanüstü bir şampiyona oldu' dediler. Türk seyircilerini keşke gittiğimiz her yere götürebilseydik, gerçekten olağanüstüydü.Spor dünyasına müthiş bir tenis ülkesi
olduğunuzu ispat ettiniz.Son derece sportmen bir ülkesiniz. Hem bu şampiyonayı hem de 2020'de olimpiyat oyunlarını hak ediyorsunuz'' diyerek bu yarışta Türkiye'ye uluslararası anlamda destek olduklarının mesajını veriyor.

2020 Olimpiyat oyunları kazanması halinde bunun gerek İstanbul gerek ise çevre illerde yaratacağı ekonomiyi siz düşünün!Olimpiyat Oyunlarını İstanbul’un alması halinde sadece reklam, yayın gelirleri, bilet satışları, turizm gelirlerinden ekonomiye 40 milyar dolarlık katkı sağlaması bekleniyor.  

VAROL CİVİL:TENİSE YATIRIMA DEVAM

WTA Tenis Şampiyonasının İstanbul ayağının en büyük destekçisi TEB Genel Müdürü Varol Civil ise tenis ekonomisinin dünya genelinde katlanarak büyüdüğüne işaret ediyor.Türk Tenis Federasyonunun ana sponsorlarından TEB ayrıca yıl boyunca Türkiye Tenis Federasyonu'nun 78 ilde düzenlediği Sokak Tenisi etkinliklerine de destek çıkarak genç raketleri kazandırma adına bir anlamda kapı açtı.

Böylesine ses getiren tenis şampiyonalarına ev sahipliği yapan Türkiye'de sportif anlamda artık çıtayı yükseltmeliyiz!
Hedefimiz tenisçilerimizi dünya sıralamasında ilk 100'e sokmak, hayalimizse Grand Slam şampiyonluğuna uzandırmak olmalı...