Advertisement

Profesyonel tenis takvimi 2013 sezonu 30 Aralık’ta oynanan maçlarla başladı.2013’ün ilk Grand Slam’i Avustralya Açık öncesi gerek bayan gerek ise erkek tenisçiler Brisbane, Doha, Chennai, Auckland ve Şenzen’de oynayacakları hazırlık niteliğindeki turnuvalarla seyirci önüne çıkıyor.

14 ile 27 Ocak tarihlerinde Avustralya’nın Melborne kentinde oynanacak dünyanın en büyük dört Grand Slam’inden ilki, Avustralya Açık için de geri sayım başladı…

Avustralya Açık yönetimi, bu yıl yaptığı hamleyle oyuncular arasındaki huzursuzluğa son vermeyi ve oyuncuların grev tehdidini savuşturmayı planlıyor.Tekler turnuvalarında ilk turlarda elenen oyuncuların alacakları para ödülü %32.7 artarak 29.000 Avustralya Dolarına  yükseldi. İkinci tur yenilgilerinin ödülü ise %36.6’lık bir zamla 45.500 Avustralya Dolarına çıktı. Avustralya Açık, bu zamla birlikte tur başına en çok para ödülü veren tenis turnuvası olma ünvanını da ele geçirdi.

AVUSTRALYA AÇIK’TA TOPLAM ÖDÜL 30MİLYON DOLAR

Tek bayanlarda  ve erkeklerde şampiyonların 2milyon430bin Avustralya Doları alacağı turnuvada,  çiftler şampiyonları ise 475bin dolarlık ödülün sahibi olacak.Toplam dağıtılan ödül miktarı ise 30 milyon Avustralya doları olacak.

Avustralya Açık’ta final biletleri de dudak uçuklatan cinsten.Erkekler finalinin 970 Euro, kadınlar finalinin 385 Euro’dan satıldığı biletler bugünlerde tükenmek üzere.

Turnuvada bu yıl sponsorluk gelirleri de katlanarak arttı.Kia, ANZ, Jacob’s Creek, Rolex ve IBM’in ana sponsor olduğu Grand Slam’de bu yıl dünya devi 10 firma daha destek oluyor.

Turnuvada, dünya kadınlar tenisinin 1 numarası Belaruslu raket Victoria Azarenka, bu yıl WTA İstanbul’un da şampiyonu formda isimlerden Serena Williams ve  köprücük kemiğinden sakatlanmasına karşın mücadeleci yapısı ile Rus raket Maria Sharapova favoriler arasındayken erkeklerde ise Novak Djokovic ile Andy Murray isimleri ön plana çıksa da şampiyonun kim olacağını kestirmek zor.

Melbourne’daki mücadelenin adı Grand Slam…Kimin akıllı oyunlarla adını finale yazdıracağı ve kupayı kaldıracağı belli olmaz…

Geçtiğimiz yıl Avustralya Açık şampiyonları bayanlarda Belaruslu raket Victoria Azarenka, erkeklerde ise  Sırp Novak Djokovic olmuştu.

TÜRK TENİSİNDE BEKLENEN YATIRIM ÇIKACAK MI?

Biraz da içeriye bakacak olursak hatırlayacağınız üzere Kasım ayında Olağan Genel Kurul’da 189 delegenin 157’sinin oyunu alan PTT Genel Müdürü Osman Tural, Türkiye Tenis Federasyonu başkanlık koltuğuna oturdu.Tenisin zengin sporu olmadığı ve kurumsallaşması gerektiğini dile getiren çiçeği burnunda yeni başkandan, camianın beklentisi yüksek. Uluslararası arenada ilk yüzün içerisinde yukarı basamakları zorlayacak kadın ve erkek tenisçilerin başarıları için gerekli zeminini oluşturma artık başkanın öncelikli görevi olacak.Gelecek yazımlarımda yeni başkan Osman Tural’la yeni projeleri ve yatırım planları üzerine yapacağım sohbeti kaleme alacağım.Öncesinde Tural’a yeni görevinin hayırlı olmasını diler, 2013’ün Türk tenisinin yeniden ivme kazandığı bir yıl olmasını temenni ederim.