Advertisement

AVUSTRALYA'DA DJOKOVİC VE AZARENKA KUPAYA UZANDI

Sezonun ilk Grand Slam turnuvası olan Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde zafere, Britanyalı raket Andy Murray'i 3-1 ile geçen Sırp tenisçi Novak Djokovic ulaştı.

Tek erkekler finalinde, 1 numaralı seri başı Novak Djokovic, 3 numaralı seri başı Andy Murray'i 3-1 yenerek Avustralya'da üst üste 3. kez şampiyon oldu.Büyük bir çekişmeye sahne olan ilk seti 7-6 kazanan Andy Murray, 1-0 öne geçti. İkinci sette servisini kırdırmayan Djokovic, 7-6 kazanarak eşitliği getirdi.Üçüncü seti rahat bir şekilde 6-3 kazanan Djokovic, son sette Murray'nin servisini kırarak seti 6-2, maçı da 3-1 kazanarak, sezonun ilk Grand Slam turnuvasında şampiyon oldu.

Şampiyonluk ödülü 2.3milyon Avustralya Doları'nın da sahibi olan Novak Djokovic, böylece tenis tarihinde hiçbir tenisçinin ulaşamadığı bir başarıya da ulaşarak üst üste 3. kez Avustralya Açık'ı kazandı.

26 Ocak Cumartesi günü oynanan bayanlar finalinde ise Belaruslu tenisçi Victoria Azarenka, Çinli rakibi Li Na karşısında zorlansa da tecrübesini konuşturarak kupaya uzanan isim oldu.Melbourne Park'taki Rod Laver Arena'da 6 numaralı seribaşı Çinli Li Na ile karşılaşan tenisçi, rakibine 4-6, 6-4 ve 6-3'lük setlerle 2-1 üstünlük sağlayarak şampiyonluğunu ilan etti.

İki saat 40 dakika süren maçın bitiminde havlusuna kapanıp gözyaşlarına boğulan Azarenka, peş peşe ikinci Avustralya Açık şampiyonluğunu elde etmiş oldu.

Final maçında yaşananlar nedeni ile maça iki kere mola verilmdi.Avustralya günü kutlamalarında merkez kortun yakınlarından atılan havai fişekler nedeni ile maça 10 dakika verildikten sonra Li Na'nın iki kez yere düşmesi sonucu da tıbbi molaya gidildi.Ayak bileği burkulan ve yere düşen Çinli tenisçi, tıbbi molanın ardından, maça ayağında sargıyla devam etti.Li Na,karşısında üstün bir oyun sergileyen azarenka mücadele sonunda gülen taraf oldu.

2.3 milyon Avustralya Doları'nın da sahibi olan Azarenka, şampiyonlukla Dünya Tenisçiler Birliği'nce (WTA) açıklanan dünya klasmanında ki liderliğini de sürdürdü.

hberktan @bloomberght.com