Advertisement

Koç Burcu: Bu güneş tutulması iletişim, bilgisayar, reklam, satış, pazarlama, yayıncılık ve ulaştırma konularında hızlı başlangıçları ve olayları ayağınıza getirebilir. Bu tutulma yakın  akrabalarınızın veya kardeşlerinizin hayatıyla ilgili önemli konuları ve başlangıçları da gündeminize yerleştirecek gibi gözüküyor.

Boğa Burcu: Bugün gerçekleşecek güneş tutulması sizin para evinizde olacak. Bu demektir ki 6 ay boyunca parasal konular gündeminizde yerleşiyor. Yeni iş teklifleri gündeme gelebilir. Birden fazla işle uğraşabilirsiniz. Bir alacağınız varsa gayet olumlu etkiler altında olacaksınız.

İkizler Burcu: Hayatınızla ilgili önemli kararlar bu dönem sonrası hayatınızı şekillendirebilir. Sevdiğiniz insandan destek görüyor olacaksınız. Çocuk  sahibi olmak isteyenler için harika bir dönem olabilir. Yine aşık olduğunuz veya flört ettiğiniz insanla ciddi bir takım olaylara imza atabilirsiniz.

Yengeç Burcu: Bugün, kadersel alanınızda bir tutulma yaşanacak. Bu tarihten sonra 6 ay boyunca beklenmedik kadersel olaylara açık olacaksınız. Şartlar pek elinizde olmayabilir. Beklenmeyene açık olmalısınız. Evinize ve ailenize yardım etmek, onların sorumluluklarını üstlenmek adına güzel bir dönem olabilir.

Aslan Burcu:Bu güneş tutulması sizin arkadaşlık ve sosyal çevre alanlarınızda gerçekleşecek. Bu tarih sonrası çevrenizde değişimler, arkadaşlarınızın hayatındaki dönüşümlere şahit olabilirsiniz. Gireceğiniz yeni çevreler ve ortamlar size istediğiniz tür bir iletişimin kapılarını açabilir.

Başak Burcu: Bugün gerçekleşen güneş tutulması, sizin kariyer ve iş alanlarınızda gerçekleşecek. Bu alanda ani başlangıçlar, kararlar gündeme gelebilir. Yapacağınız işlerde ve girişeceğiniz konularda maddi karşılığınızı rahatlıkla alacağınız ve kendinizi iyi hissedeceğiniz bir dönem içindesiniz.

Terazi Burcu: Yabancı ortaklı işleriniz, seyahatleriniz, eğitim fırsatlarınız artabilir. Bu alanda beklenmedik ve hayatınızı etkileyecek oluşumlar yaşayabilirsiniz. Yine medyada bir işiniz varsa veya hukuka, ticarete dayalı oluşumlarınız varsa sizi harekete geçirici etkiler altında olacağınızı bilin.

Akrep Burcu: Bugün gerçekleşen güneş tutulması, banka, kredi, eşinizin veya sevgilinizin parası alanlarınızda yeni ve ani başlangıçları hayatınıza taşıyabilir. Ortaklaşa para alanlarınızda yeni gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Kaderinize müdahale edemediğiniz bu yılda, yaşayacaklarınız ilk defa sizi memnun edebilir

Yay Burcu: Bugün gerçekleşen güneş tutulması, sizin özel hayatınızda ve ilişkiler evinizde gerçekleşiyor. Yeni bir ilişkiye adım atmak, evlilik aşamasına geçmek, nişanlanmak veya uzun soluklu bir ilişki içerisinde bulunmak söz konusu olabilir. Sosyal çevrenizden bu dönem içinde destek göreceksiniz.

Oğlak Burcu: Bugün gerçekleşen güneş tutulması, sizin iş, hizmet ve sağlık alanlarınızda oluşacak. Bu alanlarda önünüzdeki dönem beklenmedik etkilere açık olabilir, yeni başlangıç ve kararlarınızı uygulayabilirsiniz. Yeni başlayacağınız bir iş, yeni projeler gündeme gelebilir.

Kova Burcu: Beklenmedik aşklar kapınızı çalabilir, bu tarihten sonra aşık olabilir veya sevdiğiniz insanla aşkınızı güçlendirebilirsiniz. Beklenmedik seyahatler aşkınızı perçinleyebilir.Yine bu tarih sonrası çocuk yapma isteyenler harekete geçebilirler veya çocukları olacağının sürpriz haberini alabilirler.

Balık Burcu: Bugün gerçekleşen güneş tutulması, sizin aile ve ev hayatınızda gerçekleşecek. Bu tarihten sonra önünüzdeki günlerde aniden gelişecek olaylarla bir ev sahibi olabilir veya evle ilgili konularda kararlar alabilirsiniz. Yine ailenizle ilgili konu ve olaylar 6 ay boyunca öne çıkabilir.

-Tutulan Güneş, tutulan hayatlar...

Bugün gece saat 23:02’de  11 derece ikizler burcunda bir parçalı güneş tutulması yaşanacak. Tutulma, izlanda ve kuzey ülkeleri,  güney amerika ve doğu asyada görülecek. Güneş tutulmaları dış enerjiyi ve görüntüyü ifade eder. Kişisel olmaktan çok daha fazla toplumsaldır. Önemli olayları, başlangıçları ve bitişleri temsil ederek, hayatımızda derin etkiler yaratır. Eğer kişisel haritalarımızda tutulma, güneş, ay ve diğer gezegenlerle birleşiyorsa, evine bağlı olarak büyük değişimleri ve dönüşümleri hayatımıza getirebilir. Bu tutulmanın ikizler burcunda yer alması, yazma, öğrenim ve öğretme, medya, gazetecilik ve iletişimin tüm formlarını  etkileyecektir. Tutulmanın  Satürnden olumlu açı alıyor olması ise, eski konu ve insanlarla uğraşmak ve tecrübeli insanların tavsiyelerinden yararlanmak için uygun bir dönem olduğunun altını çizebilir. Disiplin ve sabır isteyen yeni işler ve projeler için güzel bir dönem başlıyor olacak. Özellikle burcunuz hava gruplarından biriyse, (ikizler- terazi ve kova) bu tutulmanın sonuçlarını şanslı bir şekilde hissedeceksiniz. Yine tutulmanın olduğu hafta merkürün neptünle sert açı içerisinde bulunuyor olması, medya, gazetecilik, din ve iletişim konularında yanılgıları, belirsizlikleri, çözülmeleri ve net olmayan durumları  ve bu alanlardaki skandalları hayatımıza taşıyabilir. Özellikle bu tutulmada bilgi hırsızlığı, bilgi alanlarında skandallar ve deniz nakliyeciliğine ve ulaşımına yönelik sorunlar ortaya çıkabilir.

Dünya astrolojisinde, hava elementinde olan tutulmalar, ticaret, eğitim, nakliyat, iletişimin her hali, yakın çevre ilişkilerini etkiler. Yöneticisi Merkür, medya, basın ve habercileri temsil ettiğinden, bu alanlarda ve sosyal oluşumlarda çeşitli etkilere maruz kalabiliriz. Ayaklanmalar, kargaşalar, parti ayrılıkları, anlaşma ve ittifaklarda yaşanacak sorunlar, yıkıcı ve yüksek rüzgarlar, ön plana çıkabilir. Tutulmanın yöneticisi merkür boğa burcunda hareket ettiğinden, finansal konular, ticaret,uluslar arası ticaret,banka, Borsa, inşaat, tarım alanları da bu etkilenmeden nasibini alacaktır. Değişken burçta oluşan tutulmalarda sosyal hayatımızda, ticaret alanlarında iniş çıkışlar görülebilir.

Genel olarak 3 tane tutulmayı arka arkaya yaşayacağımız hızlı ve bir o kadar da yorucu olabilecek bir dönem içerisine giriyoruz. Tutulmalar, ister güneş, ister ay tutulması olsun ani ve hızlı olayları hayatımızın içerisine kattığından, yaşayacağımız olaylara bakış açımızı esnek tutabilmeli, gerçek bilgiyi aramalı,  dedikodudan ve bizi yanlış yönlendirecek olay ve insanlardan , fikir ve düşüncelerden uzak durmalı, yanlış hüküm ve yargılardan kaçınmalıyız. Dürüstlüğümüz yine bu tutulma zamanında bizi test edecektir. Enformasyon insanların hayatına güzellik katacağı gibi, kirlilik ve yüzeysellikle birleşirse ahlaksız durumları körükleyebilir. İşte bu 1 yıllık dönemde,herşeyden önce kendi bilgimize dürüst yaklaşmak ve bilgiyi sadece kendi yararımıza kullanmamaya çalışmak, yapmamız gereken şeylerin başında gelmelidir.

-Bugün doğanlar...

Bugün doğduysanız; enerjiniz çok yüksek ve insanları kolaylıkla etkileyebiliyorsunuz.Yöneticilik yeteneğiniz gelişmiş olmasına rağmen,sanat alanında da başarı sağlamanız ve kariyer yapmanız mümkün.  Macera yaşamaya bayılıyorsunuz. Bu sene, hayatınızı değiştirecek önemli olaylar yaşayacaksınız. Sağlığınıza yıl boyunca dikkat etmeli, değişimleri olumlu karşılamalısınız. Tecrübeli ve yaşı büyük insanlardan destek göreceksiniz.