Advertisement
HABERLER ABONE OL

Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı’nın iki yılda bir düzenlediği Madencilik Ödülleri Töreni 14 Mayıs 2022 Cumartesi yapıldı.

Törende konuşan vakıf başkanı Prof. Dr. Güven Önal, Covid -19 salgını nedeniyle 3 yıldır madencilik ödülleri töreninin yapılamadığını söyledi. Önal, Madencilik ödüllerinin; Bilim, Tez, Üretim, Çevre Koruma, İş Sağlığı ve Güvenliği, Basın, Teşvik, Hizmet ve Teşekkür kategorilerinde verildiğini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof.Dr. Şeref Kalaycı törende yaptığı konuşmasında, madenciliğin insanoğlunun modern yaşamında temel unsur olduğunu söyledi. Günlük hayatımızda kullandığımız hemen her şeyde maden olduğunu vurguladı. Cumhuriyetin kuruluş döneminde madenciliğe çok önem verildiğini ama sonraki dönemlerde madenciliğin ihmal edildiğini belirtti. Madenciliğe karşı toplumdaki negatif algının düzeltilmesi için madencilerin daha çok çalışması gerektiğini söyledi.

Konuşmanın ardından ödüller sahiplerine verildi. Bilim ve Tez Ödülleri kategorisinde; lisans ödülünü Aylin Atasoy ve Betül Çıkrıkçı, yüksek lisans ödülünü Yusuf Enes Pural, doktora ödülünü Mustafa Çiçek, Bilim ödülünü ise Prof.Dr. Tolga Oyman aldı.

Üretim Ödülleri kategorisinde; Soylu Endüstriyel Hammaddeler A.Ş. Genper Genleştirilmiş Perlit San. ve Tic. A.Ş. Esan Eczacıbaşı Endüstriyel Hammaddeler San. ve Tic. A.Ş. Etiler Madencilik San. ve Tic. A.Ş. Tolsa Türkiye Madencilik San. ve Tic. A.Ş. Ünye Madencilik San. ve Tic. Ltd. Şti. Kazan Soda Elektrik Üretim A.Ş. Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, İmbat Madencilik Enerji Turizm San. ve Tic. A.Ş. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü, Erdemir Madencilik San. ve Tic. A.Ş., Yıl Maden Holding A.Ş. Eti Bakır A.Ş., Tüprag Metal Madencilik San. ve Tic. A.Ş., Anagold Madencilik San. ve Tic. A.Ş. ödüle layık görüldü.

Çevre Koruma, İş Sağlığı ve Güvenliği Ödülleri kategorisinde; Kazan Soda Elektrik Üretim A.Ş. İltaş Madencilik A.Ş. ve Maden Sanayii İşverenler Sendikası, Çiftay İnşaat Taahhüt ve Tic. A.Ş., ödül aldı.

Basın Ödülleri Kategorisinde; Bloomberg HT Genel Müdürü Ali Can Türkoğlu, Yaşam ve Maden Programı Yapımcısı İnci Karaman, Sektör Maden Dergisi Editörü Gülseren Kocer madenciliğin basın yayın faaliyetleriyle tanıtılmasına katkılarından dolayı ödüle layık görüldü.

Akdeniz Mineral Kaynakları A.Ş., Esan Eczacıbaşı Endüstriyel Hammaddeler San. ve Tic. A.Ş., Meyra Mühendislik Proje ve Madencilik San. ve Tic. A.Ş. Hizmet Teşvik ödülünün sahibi oldular.

Türkiye Alçı Üreticileri Derneği, Lineer Metal San. ve Tic. A.Ş., Tümad Madencilik San. ve Tic. A.Ş., Zenit Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik San. ve Tic. A.Ş, Lidya Madencilik San. ve Tic. A.Ş., Eti Bakır A.Ş. Madencilik hizmet ödülünü alan kuruluşlar oldu.

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürü Cevat GENÇ, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, Altın Madencileri Derneği, Murat Turan, Doç. Dr. H. Tolga Yalçın, Dr. merhum S. Selim Şenkal, merhum Prof.Dr. Orhan Kural, Erhan Aygün, Mevlüt Kaya, Sabri Karahan, Dr. Ali Vedat Oygün, Prof.Dr. Işık Kumbasar, Prof.Dr. Suna Atak , Prof.Dr. Gülhan Özbayoğlu, Prof.Dr. Erdoğan Yüzer, Hüsamettin Özkan madenciliğe katkıları nedeniyle teşekkür plaketine layık görüldü.

Törende ayrıca Ülke madenciliğinin gelişmesine yaptığı katkılar nedeni ile Erhan Aygün, Mevlüt Kaya, Sabri Karahan, Dr. Ali Vedat Oygür, ülkemizin ilk kadın madencileri Prof.Dr. Işık Kumbasar, Prof.Dr. Suna Atak ve Prof.Dr. Gülhan Özbayoğlu, Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı’nın kurucu başkanı Prof.Dr. Erdoğan Yüzer ile Hüsamettin Özkan da hizmet ödülüne layık görüldü.

Son olarak Enerji ve Ticaret Bakanlığı Bakan yardımcısı Prof.Dr. Şeref Kalaycı’ya madenciliğe katkılarından dolayı Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı Başkanı Prof.Dr.Güven Önal tarafından teşekkür plaketi verildi.