Advertisement
HABERLER ABONE OL

Bu sene, 99’uncusu gerçekleşen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyanın her yerinde olduğu gibi Dubai’de de büyük bir coşkuyla kutlandı. Tam on yıldır, aynı heyecanın yaşandığı etkinlik giderek büyüyen bir şenlik atmosferine sahne oldu. Bu anlamlı organizasyon, 19 Nisan saat 15.00’te Al Mamzar’da bulunan TheCultural&ScientificAssosication’da gerçekleştirildi.  

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması,on yıldan beri T.C. Dubai Başkonsolosluğu himayesinde Dubai ve Kuzey Emirlikleri Türk İş Konseyi’nin desteğiyle, Dubai’de yaşayan Türk kadınlarının oluşturduğu “Sultans of Dubai” bünyesindeki gönüllü 23 Nisan Komitesi tarafından düzenleniyor.

Önceki yıllarda olduğu gibi yine görkemli bir salonda, iç ve dış mekân olmak üzere iki bölüm şeklinde gerçekleşen kutlamalar, gerek Türkiye’den gelen minik misafirler gerek program içeriğiyle davetlilere unutulmaz bir gün yaşatırken, ebeveynlerin de çocuklarına verdikleri anlamlı bir hediye oldu. Türkiye’den gelen Alanya Mahmutlar Kılıçarslan İlkokulu’nunhalk oyunları, T.C. Dubai Başkonsolosluğu Türkçe Kursu’nun hazırladığı gösteriler, Dubai DuGym grubunun ritmik jimnastik şovuve İllüzyonist Seb&Jo’nun ilgi çekici sihirbazlık gösterisi etkinliğe renk kattı.

Dubai’de faaliyet gösteren Türk restoranları açık büfe ikramlarıyla etkinlik alanında hazır bulunurken, bahçede çocukları bekleyen birbirinden eğlenceli oyunların yanı sıra Türkiye’den gelen ünlü DJ Doğukan Manço da tüm misafirlere gerçek bir müzik ziyafeti sundu.

Ana sponsorluğu Pınar, THY ve Rixos Premium Dubai’nin üstlendiği organizasyona “Platin Sponsor” olarak MNG, LC Waikiki ve BosporusRestaurant; “Gold Sponsor” olarak BMW AGMC, TurkishVillageRestaurant&Cafe ve HealthBayClinic; “Silver Sponsor” olarak Kaftan Restaurant,TurkishSteakRestaurant&Cafe, Bin ArabDentalCentre, Dr. Tosun DentalClinic, Bakkal, Agthia, Sandalyeci, Zetaş, TAV, Altunkaya, Beko, Al MukhtarBakery ve d.ream; “Bronz Sponsor” olarak AbbottNutrition, Sultan Baba İskender, Harput Restaurant, Orontes, Adres Salon, Tamimi Consulting ve MarasTurkadestek verdi. Aynı zamandasponsor kurumlar tarafından sunulan hediyeler ve çekilişler de programa renk kattı.

Tüm misafirler,Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün miras bıraktığı fikir ve değerlerini, hep birlikte yaşatmak için, Türkiye’den gelen halk oyunları ekibiyle kucaklaştı ve 23 Nisan coşkusuna ortak oldu.