Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD Borsaları, ABD ile Çin arasında uzun süredir devam eden ancak henüz bir sonuç alınamayan ve karşılıklı yeni tarifelerle gerginleşen ticaret savaşlarının etkisiyle sert düştü.

Kapanışta Dow Jones Endeksi kapanışta yüzde 2.37 değer kaybıyla 25,628.90 seviyesine inerken, S&P 500 Endeksi yüzde 2.59 düşüşle 2,847.11, Nasdaq Endeksi ise yüzde 3 değer kaybıyla 7,751.77 seviyesine geldi.

Ticaret görüşmeleri sürecinde en son ABD Başkanı Donald Trump, Çin'in Amerikan ürünlerine getirdiği ek gümrük vergilerine misilleme olarak, bu ülkeye yönelik gümrük vergilerini yüzde 5 artırdıklarını duyurmuştu.  Trump, ABD'nin her yıl, Çin üzerinden yüz milyarlarca dolar kaybettiğini ve bunun bir sonu olmadığını, önceki ABD yönetimlerinin buna izin verdiğini öne sürmüş kendisinin böyle bir ticari ilişkiye izin vermeyeceğini belirtmiş ve, "Adil ticareti sağlamak için bu çok adaletsiz ticari ilişkiyi dengelemeliyiz. Çin, 75 milyar dolarlık Amerikan ürünlerine yeni gümrük vergileri getirmemeliydi" ifadesini kullanmıştı.