Advertisement
HABERLER ABONE OL

Bloomberg'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, ABD ve Çin ertelenen ticaret görüşmelerini yeniden planlamayı değerlendiriyor.

Görüşmelerin ne zaman gerçekleştirileceğine ilişkin net bir tarih olmasa da isminin gizli kalmasını isteyen kaynak yakın zamanda bunun gerçekleşeceğini bildirdi.

Çin Başbakan Yardımcısı Liu He, ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ve ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin görüşmelerin tarihlerini daha önce Washington ya da Pekin tarafında hiç resmi takvimde belirtmemişti.

ABD Başkanı Donald Trump Salı günü Çin ile görüşmeleri kensinin iptal ettiğini bildirmiş ve iki ülke arasında istikrarını koruyan tek konu olan ticaret anlaşmasına dair şüpheleri artırmıştı.

Trump'ın üst düzey ekonomi danışmanı Larry Kudlow da geçtiğimiz hafta ticaret anlaşmasının çok iyi gittiğini bildirmiş ve ticaret anlaşmasının tehlikede olduğuna yönelik endişeleri azaltmıştı.

Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Gao Feng kesin günü belirtmeksizin, konuya ilişkin ABD ile ticaret görüşmelerinin 'yakın zamanda' gerçekleşeceğini bildirdi