Advertisement
HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

ABD’de Black Friday indirim gününde internetten alışveriş harcamaları rekor kırdı.

Alışveriş sitelerindeki işlemleri analiz ederek e-ticaret hacmini ölçen Adobe Analytics’in açıkladığı verilere göre ABD’de internetten yapılan alışveriş harcamaları bu yılki Black Friday’de geçtiğimiz yıla göre yüzde 2,3 artışla 9,12 milyar dolara ulaşarak yeni bir rekora imza attı.

Raporda ABD’de 2022'de geçtiğimiz yıllara göre e-ticaret harcamalarının büyüme hızının yavaşladığı belirtildi. En fazla indirimin olduğu gruplar ortalama yüzde 32 indirimle oyuncak, ortalama yüzde 23 indirimle elektronik ve ardından ortalama yüzde 14 indirimle giyim izledi.

"Şimdi al, sonra öde" alımları yüzde 78 arttı

Satışlar Ekim ayındaki ortalama bir günden yüzde 221 fazla olarak gerçekleşti. Raporda, ABD’deki satışlardaki artışın ne kadarının ürünler üzerindeki enflasyon etkisinden kaynaklandığı belirtilmedi.

Bu yıl artan enflasyon nedeniyle ilgi çeken "Şimdi al, sonra öde" ödemeleri yüzde 78 arttı.

ABD’de Şükran Günü internetten yapılan alışveriş hacmi ise bir önceki yıla göre yüzde 2,9 artış ile 5,29 milyar dolar olarak gerçekleşti. Adobe Analytics’in beklentisi Şükran Günü e-ticaret hacminin 5,1 milyar dolar olacağı yönündeydi.

Black Friday’de internetten satışların yüzde 48’i mobilden yapıldı

Gelişen teknoloji elbette insanların alışveriş yapma şeklini de etkiledi. Mobil cihazlar bunda her zamankinden daha büyük bir rol oynuyor. Black Friday'de internetten alışveriş harcamalarının yüzde 48'i akıllı telefonlardan yapıldı.

Adobe Digital Insights Baş Analisti Vivek Pandya yaptığı açıklamada “2022 Şükran Günü, akıllı telefonların gerçek bir büyüme sağladığı ve bu deneyimlerin ne kadar geliştiğini vurguladığı bir dönüm noktası haline geldi" dedi. Şükran Günü'nde ise internetten alışverişin yüzde 55’i mobilden gerçekleşti.