Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD'de işsizlik maaşından yararlanmaya devam edenlerin sayısı koronavirüs pandemisi döneminde ilk kez düştü. Bu durum, milyonlarca Amerikalının daha bu maaştan yararlanmak için başvurmasına karşın, insanların işlerine dönmeye başladığını işaret ediyor.

İşsizlik maaşı başvuruları 23 Mayıs'ta biten haftada 2.12 milyon kişi oldu ve bununla birlikte 2.5 aylık dönemde bu imkandan faydalanmak için başvuranların toplam sayısı 40 milyonun üzerine çıktı. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre bu verinin 2.1 milyon seviyesinde çıkması bekleniyordu.

İşsizlik maaşı başvurularından halen yararlanmakta olan Amerikalıların toplam sayısı ise, 16 Mayıs haftasında 21.1 milyona geriledi ve bu veri koronavirüs pandemisi döneminde ilk kez düştü. Bu veri bir hafta geriden geliyor. Bu nedenle, işyerlerinin açılması ve insanların tekrar işlerinin başına dönmesi ile birlikte, işgücü piyasasının tekrar toparlanmaya başladığını işaret ediyor. Analistler süregelen işsizlik maaşı başvuruları verisinde yükseliş bekliyorlardı.

İşsizlik maaşı için geçen hafta başvuranların sayısı önceki haftaki rakam olan 2.45 milyona göre düştü ve böylelikle üst üste sekiz haftadır gerileme göstermiş oldu. Ancak bu veri halen 2020 yılının ilk iki ayının ortalaması olan 212,000'in ve pandemi öncesi rekor rakam olan 695,000'in oldukça üzerinde.