Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD Dışişleri Bakanlığı yüksekokul ve üniversitelerden fonlarını Çin varlıklarından ayırmalarını istedi. Okullara Salı günü gönderilen mektupta Çin hisselerinin tutulması konusunda daha zahmetli olabilecek önlemlere geçilmesi konusunda uyarıda bulunuldu.

Ekonomik büyüme, enerji ve çevre müsteşarı Keith Krach, ABD üniversitelerinin yönetim kurullarına yönelik kaleme aldığı mektupta, “ABD üniversitelerinin kurulları, Çin Halk Cumhuriyeti (PRC) şirketlerinin yıl sonuna kadar ABD Borsalarından çıkarılmasına yol açabilecek kotasyon standartlarının yükseltilmesinden dolayı Çin şirketlerinin hisselerinin elden çıkarılması konusunda ihtiyatlı olur.” dendi.

Krach, “Bu hisseleri tutmak Çin şirketlerinin finansallarını yeniden açıklamalarının doğuracağı yüksek riskleri de içeriyor.” dedi. Okul gelirleriyle ilgili olarak yapılan uyarı, Trump yönetiminin Çin hükümeti ve işletmelerine karşı yürüttüğü kampanyada yeni bir cephe açıyor.

Bloomberg tarafından 2019'da yapılan bir incelemeye göre ABD'de yüksekokul ve üniversite fonlarının daha yüksek getiri hedefini etkisiyle Çin şirketlerinde milyarlarca dolarlık yatırımları bulunuyor.