Advertisement
ADVERTORİAL ABONE OL

Aralarında Pfizer Inc. ve Valero Energy Co.'nun yer aldığı şirketlerin beklentinin üzerinde kazanç açıklamasıyla New York Borsası yükseldi. Dow Jones Endeksi 5 yılın zirvesine işaret etti.

İlaç üreticisi Pfizer, beklenenden daha yüksek yıllık kâr tahmininde bulunması üzerine yüzde 3.2 değerlendi. J.C. Penny Co., yeni mağaza promosyonları sayesinde yüzde 9.3 primlendi. Valero'nun kârının 20 katına çıktığını açıklaması sonrasında enerji hisseleri tırmandı ve Elliott Management Corp., Hess Corp.'u kayagazı varlıklarını ayırması çağrısında bulundu. EMC Corp. ve Seagate Technology Plc, düşük görünümlerin etkisiyle teknoloji hisselerini aşağı taşıdı. Amazon.com Inc., bilanço rakamlarını açıklaması sonrasında yüzde 9.4 yükseldi.

Standar&Poor's 500 Endeksi yüzde 0.5 kazançla 1,507.84 puana çıktı. Dow Jones Endeksi de yüzde 0.5 artışla 13,954.42 puana tırmandı ve Ekim 2007'den bu yana en yüksek düzeyine işaret etti. Amerikan borsalarında dün 6.9 milyar hisse el değiştirdi.

Devam eden beklentinin üzerindeki bilanço rakamlarının bu çeyrekte piyasalara yardımcı olduğunu belirten Payden&Rygel'in fon yöneticilerinden Jay Wong, şu anda piyasada çok fazla hız olduğunu söyledi.

Hisseler, Conference Board'un açıkladığı tüketici güven endeksinin 58.6 puana gerileyerek Kasım 2011'den bu yana en zayıf düzeyine işaret etmesine rağmen yükseldi.