Advertisement
HABERLER ABONE OL

Uluslararası kurumların resesyon öngörüleri birbirini izlerken, Avrupa kıtasının en büyük ekonomisi Almanya'da da hükümet 2023 büyüme beklentisini daralmaya çevirdi.

Almanya hükümeti 2023'te ekonominin yüzde 0,4 daralacağını öngördü. Daha önce yapılan tahmin 2023'te yüzde 2,5'lik büyüme yönündeydi.

2022 büyüme beklentisi de yüzde 2,2'den yüzde 1,4'e indirildi.

2023 büyüme beklentisini indiren Almanya hükümeti enflasyon beklentisinde ise yukarı yönlü bir güncelleme yaptı. Buna göre Almanya hükümetinin 2023 enflasyon beklentisi yüzde 2,8'den yüzde 7'ye çıkarıldı.

Ülke ekonomisi özellikle enerji krizinin etkisiyle ekonomik durgunluk sinyalleri de veriyordu.

IMF'nin en sert bölgesel revizyonu Euro Bölgesi'nde

Enerji krizinin yarattığı olumsuz ekonomik etkiler IMF'nin ekonomik projeksiyonlarına yansımıştı.

Uluslararası Para Fonu (IMF), merkez bankalarının enflasyonla mücadele için gerçekleştirdikleri faiz artışlarına, Ukrayna’daki savaşa ve Çin’deki yavaşlamaya işaret ederek, küresel ekonomi için görünümün kötüleştiği uyarısında bulundu.

Ekim 2022 Küresel Ekonomik Görünüm Raporu’nu yayımlayan IMF, dünya ekonomisi için 2023 yılı büyüme beklentisini, temmuz raporunda duyurduğu yüzde 2,9 seviyesinden yüzde 2,7’ye düşürdü.

IMF 2022 yılı için ise küresel ekonomik büyüme tahminini değiştirmeyerek yüzde 3,2’de tuttu. Ocak raporunda 2022 küresel büyüme tahmini yüzde 4,4 düzeyindeydi.

Fona göre, Euro Bölgesi ekonomisi 2023’te sadece yüzde 0,5 büyüyecek. Blok için aşağı yönlü büyüme revizyonu, dünyadaki tüm bölgeler içindeki en yüksek seviyede oldu. Rusya’nın doğal gaz dağıtımını kesmesiyle Avrupa’da tetiklenen enerji krizi bu kış kıtayı zorlayacak olsa da, fona göre önümüzdeki kış muhtemelen daha da zor olacak.