Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini küresel büyüme görünümüne ilişkin endişelere çevirmeleri ve ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerinin yeniden ön plana çıkması ile birlikte kayıplarını korudu.

Piyasalar, traderların ABD'de Cuma günü başlayan hisse senetlerinde ve Hazine tahvil faizlerindeki düşüşün abartılı olduğunu düşünmeleri ile birlikte yatışıyor. ABD ve Çinli yetkililer, ekonomik barışa giden uzun yolda ilk adım olabilecek bir anlaşmaya yakın olmaları ile birlikte, üst düzey ticaret görüşmelerine bu hafta başlıyor.

Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump'ın Fed için aday gösterdiği Stephen Moore, New York Times!a verdiği mülakatta, ABD merkez bankasının gösterge faizi acil 50 baz puan düşürmesi gerektiğini söyledi.

Spot altın, Salı günü yüzde 0.5 düştükten sonra fazla değişmeyerek Singapur saati ile 13:50'de ons başına 1,317.33 dolarda kaldı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, dün yüzde 0.2 yükseldikten sonra yüzde 0.2 arttı.

Angel Commodities Broking'in analistleri Prathamesh Mallya ve Yash Sawant, hazırladıkları raporda, "ABD'de olası resesyona ilişkin korkuların azalması dolarda toparlanmaya yol açtı ve bu durum altın üzerinde baskı oluşturabilir," dedi ve "Piyasalar Beijing'de Perşembe günü başlaması planlanan ABD-Çin ticaret görüşmelerine odaklanacak" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş fazla değişmezken, platin ve palladyum yüzde 0.3 yükseldi.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

*ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi, Pazartesi günü Aralık 2017'den bu yana en düşük seviyesine geriledikten sonra Salı günü 2 baz puan yükselmesinin ardından sonra yatay seyretti.

*San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, ekonomik belirsizlik ortamında, gelecekteki faiz artırımları konusunda sabırlı olunması gerektiğini söyleyen Fed yetkililerinin arasına katıldı.

*İngiltere Başbakanı Theresa May, Brexit planının destek kazanıyor olabileceğine ilişkin işaretler gördüğünü kaydetti.