Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, ABD'de hisse senedi piyasalarının beklenenden daha iyi gelen şirket karları ile rekor zirvelerde kapanması ve buna bağlı olarak altına gelen güvenli liman alımlarının azalması ile dört ayın en düşük seviyesi yakınında kaldı.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi ve Nasdaq Bileşik Endeksi, bazı şirketlerin olumlu ilk çeyrek kar rakamları açıklaması ve bunun da büyük teknoloji şirketleri öncülüğünde gerçekleşen ralliyi desteklemesi ile yeni tarihi zirveleri gördü. Yatırımcılar ayrıca ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelere ilişkin son haberleri de dikkatle izliyor. ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin 30 Nisan'da başlayacak görüşmelere katılmak üzere Beijing'e gidiyor.

Spot altın yüzde 0.2 düşerek Singapur saati ile 13:35'te ons başına 1,269.89 dolara indi. metal Salı günü 1,266.42 dolar ile 26 Aralık'tan bu yana gün içi en düşük seviyesini gördü.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 tırmanarak 7 Mart'tan bu yana en yüksek kapanışına yöneldi.

Oanda Corp. kıdemli piyasa analisti Jeffrey Halley, "Altın bir taraftan jeopolitik gerilimden destek buluyor, diğer taraftan, güçlü dolar ve yükselen hisse senetleri çıkışı sınırlıyor," dedi ve "Bu statüko somut bir şekilde değişene kadar, altın muhtemelen yatırım dünyasının unutulan adamı olmaya devam edecek" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş ve platin yüzde 0.2 düşerken, palladyum yüzde 0.3 değer kaybetti.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

*Japonya, Kanada, Rusya, İsveç ve Endonezya'nın merkez bankaları bu hafta politika toplantılarını gerçekleştirecek.

*Hindistan Merkez Bankası, büyük ekonomilerinin rezervlerini çeşitlendirme çabaları ile birlikte, bu yıl muhtemelen rekor seviyelerdeki altın varlıklarını artırarak Rusya ve Çin merkez bankalarına katılacak ve bu durum küresel altın talebini artıracak.

*ABD'de Cuma günü açıklanacak olan ilk çeyrek GSYH büyüme verisi, ekonominin hükümetin kapanmasına ve dördüncü çeyrekte piyasalarda görülen satış dalgasına nasıl tepki verdiğini görmek açısında yakından izlenecek.