Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, salgının kötüleşmesinin sürdürülebilir bir toparlanmayı sekteye uğratacağı endişeleriyle üçüncü gününde de dolar zayıflarken yükseldi.

Pazar günü yapılan bir açıklamaya göre, ABD’nin seçilmiş başkanı Joe Biden ve Kamala Harris koronavirüs sonrası ekonomik toparlanma ile ilgili pazartesi günü bir konuşma gerçekleştirecek. Bu açıklama seçimlerden sonra yapılan ilk kapsamlı ekonomik konuşma olacak.

ABD’de vaka sayıları 11 milyonu geçerken ons altın son on yıldaki en büyük yıllık kazancına doğru ilerliyor. Biden'ın koronavirüs danışmanları ise ulusal bir karantinadan ziyade bölgesel bir karantina olması gerektiğini savunuyorlar.

“Piyasalar vakalardaki hızlı artışı altın için olumlu buluyor. Açık arttığı sürece altın fiyatları da uzun vadede artacaktır.” diyen ABC Bullion Küresel Genel Müdürü Nicholas Frappell, zayıflayan ABD dolarının da altını desteklediğini belirtti.

Spot altın, perşembe günü yüzde 0.6, cuma günü yüzde 0.7 yükseldikten sonra Singapur saatiyle 11:29’da yüzde 0.4 yükselerek ons başına 1,897.08 dolardan işlem gördü.

Gümüş yüzde 1.4 artarken platinum yüzde 1 değer kazandı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi ise yüzde 0.3 geriledi.