Türkiye altın liginde bir basamak geriledi
-
Türkiye'nin altın rezervi, bu yılın mart-haziran döneminde 8,3 ton azalırken, ülke, 504,7 ton ile "Altın rezervi ligi"nde bir basamak gerileyerek 13'üncü sıraya indi
Türkiye'nin altın rezervi, bu yılın mart-haziran döneminde 8,3 ton azaldı, 504,7 ton ile "Altın rezervi ligi"nde bir basamak gerileyerek 13'üncü sıraya indi.
AA muhabirinin Dünya Altın Konseyi verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye haziran ayı itibarıyla 504,7 tonla en çok altın rezervi bulunan ülkeler sıralamasında 13'üncü sırada yer alıyor. Türkiye'nin altın rezervleri toplam rezervinin yüzde 16'sına karşılık geliyor.
Bu yılın mart ayı itibarıyla altın rezervi 513 ton seviyesinde olan Türkiye, söz konusu rezervle dünyada 12'nci sırada yer alıyordu. Mart-Haziran döneminde rezervlerde 8,3 ton gerileme yaşandı.
Türkiye'nin altın rezervindeki düşüş, geçen yılın sonundan bu yılın haziran ayına kadar geçen sürede ise 25 tonu buldu.
- En fazla altına sahip ülkeler-
Dünyada en fazla altına sahip ülke ise 8 bin 133,5 tonla ABD. ABD'nin altın rezervlerinin toplam rezervleri içindeki payı ise yüzde 74'ler seviyesinde bulunuyor.
Büyüme hızı ile dünyanın dikkatini üzerine çekmeyi başaran Çin, bin 658,1 ton altın rezervine sahip olmasına karşın, bu tutar ülkenin toplam rezervinin sadece yüzde 2'sine karşılık geliyor.