Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, İngiltere Merkez Bankası'nın (BOE) hazine tahvillerini desteklemek için bir tahvil alım programı başlatma kararının tetiklediği bir rallinin ardından doların yeniden güçlenmesiyle düşüş yaşadı.

Altının onsu spot piyasada 1.642 dolar seviyesinin altını test etti.

Spot altın, doların rekor seviyelere yükselmesiyle 2,5 yılın en düşük seviyesini görmesiyle geçtiğimiz iki haftadır baskı görmeye devam ediyor.

BOE’nin müdahalesi tahvil getirilerinde gerilemeyi artırırken dolar üzerinden fiyatlanan altında bir miktar rahatlama yaşanmasına neden olmuştu. Spot altın Çarşamba günü yüzde 1,9 değer kazanarak Mart başından beri en büyük günlük kazancını kaydetmişti.

Phillip Nova Kıdemli Emtia Müdürü Avtar Sandu, “Son yaşanan ralliye rağmen küresel resesyon endişeleri altın için belirleyici faktör olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı. Sandu ayrıca analistlerin 2 bin dolar seviyesini gören spot altının bu hafta gördüğü 2,5 yılın en düşük seviyesinin dip noktası olup olmadığını izleyeceklerini ekledi.

Fed’in faizleri artırmaya devam edeceğinin sinyallerini vermesiyle altına dayalı Borsa yatırım fonları Mayıs 2020’den bu yana en düşük seviyeye gerilerken değerli metal için genel algı aşağı yönlü kalmaya devam ediyor.