Advertisement

Miller Tabak'ın baş piyasa stratejisti Matt Maley, ABD'li teknoloji şirketlerinin son aylarda Borsada sert yükselişler yapmasının ardından kayda değer ölçüde geri çekilebileceklerini söyledi.

Bloomberg International'ın Bloomberg Technology programında konuşan Apple ve Tesla başta olmak üzere teknoloji hisselerinin teknik olarak aşırı alım bölgesinde olduğunun altını çizen Maley, “Yakın bir zamanda ciddi anlamda bir geri çekilme olabilir.” dedi.

“Bunların harika şirketler olduğunu düşünüyorum.” diyen Maley, “Ancak hisse senetleri aşırı alım bölgesine girdiğinde, daha da yükselse bile, özellikle de Tesla gibi parabolik bir şekilde hareket ettiğinde sert düşüşler olabilir. Bu geçmişte birçok kez oldu ve gelecekte de olacak. Bence bu hisselerde yüzde 20 civarında aynı tarz bir geri çekilmeye hazırlanıyor.” diye devam etti.

Geri çekilmenin yüzde 20 ile yüzde 30 arasında olabileceğini belirten Maley, Tesla'nın aşağı yönlü potansiyelinin Apple'dan fazla olduğunu ifade etti.

Apple'ın yüzde 10 – yüzde 20 düşme potansiyeline sahip olduğunu ifade eden Maley, parabolik yükselişler olduğunda bu şekilde yaşanan geri çekilmelerin normal ve sağlıklı olduğunu vurguladı.