Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Bloomberg HT'deki İş Dünuyası programında Hande Berktan'a konuk olan Arçelik Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk bu yılı % 35 büyümeyle kapatmayı hedeflediklerini bildirdi.

Yılın ilk çeyreğini çok başarılı geçirdiklerini belirten Öztürk "Türkiye'de büyümemiz % 16, uluslararası büyümemiz yaklaşık % 40 oldu. İlk çeyrekte yaklaşık 7 milyar TL civarında ciroya ulaştık. 2019'u geçen seneye nazaran % 35 büyümeyle kapatmayı planlıyoruz" diye konuştu. Öztürk seneyi de % 10 istihdam artışıyla kapatacaklarını öngördü.

Arçelik'in kur riskine karşı güvenli bir şirket olduğunu ifade eden Öztürk şunları söyledi; "Taylan'da bahtla, Rusya'da rubleyle, Romanya'da leyle üretiyoruz. Her yerdeki üretimin maliyet bazı farklı, her pazar başka ülkeye satıyor. O ülkelerin de para birimleri farklı. Arçelik kur risklerine karşı güvenli bir şirket. Uluslararası olmanın faydasını sağlıyoruz."

"BREXİT'İN OLUMSUZ ETKİSİ OLMAZ"

İngilterenin AB'den ayrılmasının Türkiye'nin İngiltere'ye ihracatı açısından olumsuz etkisinin olmayacağını belirten Öztürk "Brexit'in İngiltere'ye ihracat anlamında ekisi olmaz. Ama Brexit sonrası İngiltere'de iç pazarın nasıl değişeceği önemli olacak" şeklinde konuştu.