Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, Fed Başkanı Jerome Powell’ın ABD Kongresi’nde yapacağı sunum öncesinde yükselerek yeniden 1.810 doların üzerini gördü. Gram altın ise yükselen Dolar/TL ve küresel altın fiyatlarıyla beraber 410 TL civarına ulaştı.

Powell, merkez bankasının yarı yıllık para politikası raporunu 23 Şubatta ABD Kongresi’ne sunacak. Fed Başkanı böyle bir raporu genelde yılda iki kez Senato Bankacılık Komitesi ve Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’ne sunuyor.

Temsilciler Meclisi ise Joe Biden’ın 1,9 trilyon dolarlık yardım paketinde ilerleme kaydederek haftanın sonuna doğru ilgili yasayı meclisten geçirmeye hazırlanıyor.

Ons altın fiyatı

Altın haftaya ons başına 1.785 dolar civarında yatay bir seyirle başladıktan sonra hafta açılışından bu yana yüzde 1,61 değer kazanarak 25 dolardan fazla yükseldi. Geçen hafta son 7 ayın ve 2021’in en düşük seviyelerine gerileyen altının bu düşüşüne artan tahvil faizleri ve güçlenen dolar neden olmuştu.

Ons altın, geçen haftayı 40 dolardan fazla bir kayıpla kapattıktan sonra salı günü TSİ 07:57’de hafta başından bu yana yüzde 1,61 yukarıda bulunuyor. Ons altın salı günü yüzde 0,16 yükselişle 1.812 dolardan işlem görüyor.

Gram altın fiyatı

Gram altın ise dolar/TL’de yaşanan yükseliş ve küresel piyasalarda yükselen altın fiyatlarıyla beraber 410 TL civarında bulunuyor. Geçen hafta dolar/TL’deki yatay seyre rağmen küresel piyasalarda altın fiyatlarındaki sert düşüş sonrası gram altın da uzun zamandan sonra 400 TL’nin altına inmişti.

Gram altın, dolar/TL’deki yükselişin bu hafta yüzde 0,75’i bulmasına ek olarak küresel altın fiyatlarının da yüzde 1,61 yükselmesiyle, pazartesi sabahki açılıştan beri yüzde 2,42 yükselerek 409 TL civarında bulunuyor.