Advertisement
HABERLER ABONE OL

Koronavirüs pandemisinden en çok hasar alan ülkelerden ikisi olan İspanya ve Fransa Avrupa genelinde başlayan karantina kurallarını esnetme hamleleri kapsamında Kovid-19 salgınında ikinci dalga yaşanması endişelerine rağmen karantina kurallarını gevşetiyor.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Salı günü gerçekleşecek olan haftalık kabine toplantısının ardından gevşetilen tedbirleri duyurmayı umduğunu belirtti.

Fransa ise 11 Mayıs'tan sonra karantina kurallarını gevşetmeyi planlıyor ve Başbakan Edouard Philippe Salı günü öğleden sonra Meclis'te hükümetin ayıntılı planını sunacak.

Koronavirüs pandemisinin merkezi halime gelen İtalya karantina kurallarını esneten Hollanda, Almanya ve Avusturya'ya katılarak yakın zamanda haftalar sonra ilk kez insanların evlerinden çıkmalarına izin verecek.

Pazartesi günü İsviçre bir dizi perakendecinin ve dövme salonlarının açılmasına izin vermişti. İsviçre ise dikim sezonunu yakalamak için bahçe mağazalarına akın etti.

Avrupalı liderler fabrikaların kapatılmasına, seyahatlerin kısıtlanmasına ve milyonlarca insanın evlerine kapanmasına neden olan karantina tedbirlerinin ardından ekonomik aktiviteleri yeniden başlatmak konusuna oldukça ılımlı yaklaşım gösteriyor.