Advertisement

Aydem Enerji CEO'su İdris Küpeli Davos Zirvesi’nde Bloomberg HT’nin sorularını cevapladı.

Enerji arz güvenliğinin önemine dikkat çeken Küpeli, “Rusya- Ukrayna Savaşı başladıktan sonra en önemli gündem maddelerinden biri bu oldu. En kritik sektör yenilenebilir enerji. Bu konuda yatırımlarımız var” dedi.

2022 yılının enerji sektörü için iyi bir yıl olduğunun altını çizen Küpeli, “Hidroelektrik santrallerimiz için üretim anlamında çok iyi bir sene geçirdik. 2023 yılı ise kurak bir yıl olarak başlamış olsa da rüzgâr ve yeni devreye aldığımız güneş enerji santrallerimiz için iyi bir yıl olacak. 2023 yılı bizim için yatırım anlamda iyi bir yıl olacak” dedi.

“Depolama kritik konulardan bir tanesi”

Kritik konulardan bir diğerinin depolama olduğunu sözlerine ekleyen Küpeli, “Yenilenebilir enerji kaynaklarında her zaman üretim yapılamıyor. Bunu istediğimiz zaman üretebilmemizin yolu şu an için depolama. Bu alanda biz yatırım yapmak istiyoruz. Kasım ayında çıkan yönetmeliğe bağlı olarak başvurularımızı yaptık” dedi.

Son olarak yeşil bono ihracından da bahseden Küpeli, “Yaklaşık bir yıl önce 750 milyon dolar tutarında bir yeşil bono ihracı yaptık 50 milyon dolarlık kısmı geri aldık şirketimizin net borcumuz 600 milyon doların altında. Fiyatlar avantajlı olduğu sürece geri alımları artıracağız” dedi.