Advertisement
HABERLER ABONE OL

Piyasalarda yeni varyant endişelerinin hafiflemesiyle baz metaller düşüşünü tersine çevirdi.

Nikel yüzde 2’nin üzerinde artarak baz metallerdeki ralliye öncülük etti. Singapur’da demir cevheri yüzde 9’un üzerinde yükseldi. Platin yüzde 1.4, gümüş yüzde 0.9, paladyum ise yüzde 1.4 oranında yükseldi.

Geleneksel güvenli liman altın ise Londra’da yüzde 0.5 düşerek 1,793.88 dolardan işlem gördü. Altın Kasım ayı yükselişinin çoğunu geri verdi.

Jinrui Futures bir notunda omicron varyantına dair endişelerin yatıştığını belirterek “Eğer bu varyanttan kaynaklı ölüm oranları düşük olursa sermaye piyasaları üzerinde de etkisi kontrol edilebilir düzeyde olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Cuma günü küresel ekonomik toparlanmanın zarar göreceğine dair korkularla Bloomberg Spot Emtia Endeksi Haziran’dan beri en büyük düşüşü kaydetmişti.

Oversea-Chinese Banking Ekonomisti Howie Lee “metaller de dahil volatilitenin arttığı bir dönem olmasını bekliyoruz. Virüsün etkisi bu noktada henüz tam olarak bilinmiyor. Durumun ne yöne evrileceğine bağlı olarak piyasada ya bir toparlanma, ya da satışların devamını göreceğiz” diye konuştu.