Advertisement
HABERLER ABONE OL

Biden yönetimi Kovid-19 aşıları için fikri mülkiyet korumasından feragat etmeyi desteklediğini duyurdu.

Konuyyla ilgili olarak ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai yaptığı yazılı açıklamada.“Bu küresel bir sağlık krizi ve Kovid-19 salgınının olağanüstü koşulları olağanüstü önlemler gerektiriyor. Yönetim fikri mülkiyet korumasına güçlü bir şekilde inanıyor, ancak bu salgını sona erdirme sürecinde Kovid-19 aşıları için bu korumalardan feragat etmeyi destekliyor. Amerikan halkı için aşı tedariğimiz güvence altına alındıkça, yönetim, aşı üretimini ve dağıtımını genişletmek için özel sektör ve tüm olası ortaklarla çalışarak çabalarını artırmaya devam edecek. Ayrıca bu aşıları üretmek için gereken hammaddelerin artırılması için çalışacak ”dedi.

Dünya Sağlık Örgütü genel müdürü Tedros Adhanom Ghebreyesus, ABD’nin kararını, pandemiyi sona erdirme mücadelesinde Beyaz Saray’ın ahlaki liderliğini yansıtan Kovid-19 ile mücadelede anıtsal bir an olarak övdü.

Amerika İlaç Araştırmaları ve Üreticileri Grubu ise Biden yönetiminin aşı patentlerinin kaldırılması yönündeki desteğine karşı olduğunu ifade etti. Ticaret grubunun üyeleri arasında AstraZeneca, Pfizer ve Johnson & Johnson gibi aşı üreticileri bulunuyor.