Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Bitcoin yakın zamanda Mart ayından bu yana görülen en sert düşüşlerinden birini gerçekleştirmişti. Popüler kripto bugün yüzde 3'ün üzerinde değer kazanarak 19,857 dolarla rekor kırdı.

Güçlü performansıyla Bitcoin bu yıl majör varlık sınıflarının çoğunu geride bıraktı.

Piyasa değeri en yüksek dijital para hafta sonu kaydedilen yükselişin ardından Pazartesi günü de yüzde 3'ün üzerinde değer kazanarak 19,857 dolara kadar tırmandı ve rekor kırdı. Kapanış fiyatlarına göre geçen hafta görülen zirve 18,945 dolar idi. Sonrasında ise sert bir düşüş yaşandı.

Bloomberg'in en büyük kripto paraların değerini ölçen endeksi Cuma gününden beri yüzde 13 artıda seyrediyor.

Bitcoin'in düşüşü özellikle yeni bir gün içi rekor kırılamamasından sadece saatler sonra başladığı için dikkat çekmişti.

JPMorgan Chase & Co. stratejistlerine göre son dönemdeki düşüş spekülatif balonun bir kısmını temizledi ve daha fazla düşüş hala mümkün...

Ancak Bitcoin'in sert kayıplarını geri alması alışılmışın dışında bir durum değil. Bundan önceki defa kripto para bir günde yüzde 10'dan fazla düştüğünde tamamını dört günde geri almıştı.

Bitcoin bu yıl yüzde 150'den fazla yükseldi. Ayrıca kurumsal yatırımcıların kripto paralara ve alım satım sistemlerinden saklamaya kadar kripto para altyapısına ilgisinin istikrarlı bir şekilde arttığı görülüyor.