Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Bitcoin, 8 Haziran'dan bu yana ilk kez 22 bin doların üzerinde işlem görerek ve geçtiğimiz ay takılı kaldığı dar aralığın üst sınırını test ederek, küresel piyasalardaki riske açık havanın ortasında toparlandı.

Asya ve Avrupa hisse senedi piyasalarının yeşile boyanması dijital varlık piyasalarına olumlu yansıdı. Pazartesi günü, en büyük kripto para birimi Bitcoin yüzde 7,5, Etherium 11 yükselirken Avalanche ve Polygon gibi kripto paralar da çift haneli kazançlar kaydetti.

Haziran ayında yaşanan değer kaybı sonrasında bu ay, Etherium’un yüzde 47 ve Polygon ise iki katından fazla yükselmesi ile kripto varlıklarda keskin bir toparlanma yaşandı.

Yüksek enflasyon probleminin dünya genelinde daha fazla parasal sıkılaştırmayı tetikleyeceği beklentisi ve kripto kredi platformu Celsius Network Ltd.'nin iflas haberinin dijital varlıkların potansiyel riskini hatırlatması ile kripto para piyasasının üzerinde dolaşan bulutlar henüz dağılmış durumda değil.

GlobalBlock analisti Marcus Sotiriou Pazartesi günü yayınladığı bir notta, "Piyasanın olumsuz haberlere olumlu tepki vermeye başlaması, korku sebebiyle kötü senaryoların önceden fiyatlanmış olabileceğinin ve şimdilik kısıtlı bir dipte olunabileceğinin bir işaretidir" dedi.

THORWallet DEX CEO'su Marcel Harmann, “Şu anki Bitcoin fiyat artışını, 25.000 dolar veya belki de 28.000 dolar civarında olan bir sonraki direnç seviyesine kadar bir ara rahatlama veya tepki rallisi olarak görüyorum. Buna rağmen, kripto henüz ‘tam bir teslimiyet’ görmedi ve Bitcoin, sonrasında daha uzun bir konsolidasyon dönemi ile bu yıl yaklaşık 12.000 dolara düşebilir” şeklinde konuştu.