Advertisement

Blockchain Research Institute Yönetim Kurulu Başkanı Don Tapscott Davos Zirvesi’nde Bloomberg HT’nin sorularını cevapladı.

Tapscott, ekonomilerin geliştiğini fakat refahın durgunlaştığının altını çizerken, blockchain ile ekonomi güç şebekelerinin yeniden yazılabileceğini vurguladı.

Zirve hakkında değerlendirmede bulunana Tapscott, “Block zincirinden bahsederken şimdi ikinci dönemdeyiz ki internetin ilk dönemi tamamen bilgiye dayalıydı. Bu da kamusal söylemin bölünmesine yol açtı, gerçek dışı bilgiler yayıldı ve bunlar takip edilerek kendilerini güçlendiren küçük eko odalarda kaldık. İnternetin görevi bizi sadece bilgilendirmek rahatlatmak değil. İkinci dönemde artık internette değerden bahsediyoruz; varlıklar, gayrimenkul, müzik ve sanat gibi konularında bütün işler yapılabiliyor artık arada bir araca ihtiyaç yok, kriptografi ve kodlamalarla yapılabiliyor. Bu da yeni bir fırsatlar dünyası getiriyor” dedi.

Ekonomilerin geliştiğinin fakat refahın durgunlaştığının altını çizen Tapscott, yeni teknolojilerin birçok fırsat barındırdığını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Dünyaya baktığımızda bugün çok sıkıntılı olduğunu görüyoruz sürdürülebilir değil çok fazla çatışmalı ve oldukça bölünmüş hale geliyor. Refaha baktığımız zaman bunun durgunlaştığını görüyoruz bunu tamamen tersine çevirmemiz lazım sorunları insanlar çözer teknoloji bunu çözmeyecek ancak bu yeni teknoloji yeni fırsatlar ile karşılaşacağız ekonomik güç şebekesini yeniden yazabiliriz. Blok zincirini kullanarak karbon kredilerini tokanlara dönüştürebiliriz ve piyasalarda karbon fiyatını şeffaf bir şekilde görüldüğü herkesin müdahil olduğu ortamda yaratabiliriz”