Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkan Yardımcısı Dave Ramsden, merkez bankası tarafından bir çeşit sentetik dijital para geliştirilmesi konusunun "gözden geçirmeye değer" olduğunu söyledi.

Bankanın ödemeler ve fintech konularından sorumlu Başkan Yardımcısı Ramsden, BoE'nin özel sektör inovasyonunu teşvik edecek altyapıyı sağlamak için ne yapılması gerektiğine odaklandığını belirtti.

Ramsden, diğer merkez bankalarıyla dijital bir para oluşturmanın gözden geçirmeye değer olduğunu, çünkü sınır ötesi ödemelerde maliyet ve verimlilik açısından büyük bir sorun olduğunu ifade etti.

BoE Başkanı Mark Carney, Ağustos ayındaki Jackson Hole konuşmasında doların uluslararası rezerv para rolünü başka bir "stable coin" ile değiştirme fikrini gündeme getirmişti.

Ramsden, Perşembe günkü Bloomberg mülakatında "Daha fazlasının yapıp yapmama konusunda kendimizi her zaman aşmalıyız, çünkü hem gelişmiş hem de gelişen ekonomilerde tüketici talebi daha fazla verim alınması yönünde." dedi.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) kurul üyesi Benoit Coeure de bu hafta regülatörlerin dijital paralarda bir devrime hazır olması gerektiğini ve merkez bankalarının buna uyum sağlamak zorunda olduğunu söylemişti.