Advertisement
HABERLER ABONE OL

(16:00'da güncellendi)

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Salı günkü parlamento konuşmasında Londra ile merkez ve kuzey şehirlerini bağlayacak tartışmalı yeni hızlı tren projesini sürdürme kararını açıkladı.

Johnson, Avam Kamarası'ndaki konuşmasında “Kabine yüksek hızlı trene yeşil ışık yaktı. Bu işi yapacağız.” dedi. İngiltere söz konusu proje için 100 milyar sterlin (129 milyar dolar) civarında harcama yapacak.

Avrupa'nın en büyük altyapı projesi olacak Yüksek Hız 2 (HS2), rötarlar, idaresi ve maliyet sarmalı tahminlerine ilişkin eleştirilere maruz kalıyordu. İlk tren seferleri 2031'de önce gerçekleşmeyebilir.

Johnson hükümeti Londra'dan Birmingham ve daha sonra Manchester ve Leeds'e uzanan hattın Brexit'i destekleyen ve Aralık seçiminde kendi partisi Muhafazakar Parti'ye oy veren bölge ekonomilerini canlandırmak için hayati öneme sahip olduğunu düşünüyor.

Dolayısıyla söz konusu proje Johnson hükümeti için kritik bir önem taşıyor. Yapılacak olan hat seyahat sürelerini kısaltacak, kapasite artıracak ve istihdam yaratacak. Ayrıca proje sayesinde İngiltere'nin kuzey ve orta bölgeleri daha varlıklı olan güneye bağlanacak.

(16:00'da güncellendi)