Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşan Liu He 2023'te ekonomide hızlı bir toparlanma olacağı konusunda iyimser mesajlar verdi. Liu Çin ekonomisinde büyümenin bu yıl normal trende döneceğine inandıklarını söyledi.

Pandemi kısıtlamaları sonrası hayatın normale döndüğünü belirten Liu, Pekin'in bu sene iç talebi artırmaya odaklanacaklarını, bu durumun ithalatta önemli bir artışa yol açabileceğini söyledi.

Liu Kovid-19 vakalarında zirvenin görüldüğünü ve tüketimle ilişkili sektörlerin normalleştiğini bildirdi.

Pekin'in küreselleşmeden uzaklaşarak kendi kendine yetebilen bir politikaya döndüğüne yönelik iddialara dair Liu "Çin'in gerçekliği, dünyaya açılmanın bir zorunluluk olduğunu gösteriyor" açıklamasını yaptı. Korumacılık fikrine karşı olduklarını belirten Liu açılmanın ekonomik ilerlemenin temeli olduğunu söyledi.

Liu ülkede bir yıldan uzun süredir zor durumda olan emlak sektöründe emlak geliştiricilere finansman sağlamak için alınan son önlemlerle sektörde 'kayda değer iyileşme' olduğunu ifade etti.

UBS Çin Ekonomisti Wang Tai pandemi sonrası açılma ve emlak sektörünün istikrar kazanmasıyla 2023'te ekonominin yüzde 5 büyüyebileceğini belirterek "Bu da Liu'nun büyümede normal trende dönüleceği tahminiyle uyumlu" açıklamasını yaptı.