Advertisement
HABERLER ABONE OL

CMC Markets Piyasa Analisti David Madden Bloomberg HT'ye yarın açıklanacak olan TCMB kararı için "şu an adım atma zamanı değil" dedi.

Akıllı Para programında Cumhur Örnek’in sorularını cevaplayan Madden, Merkez Bankası’nın faizleri değiştirmeyeceğini düşündüğünü söyledi.

Madden, Türkiye’deki politik belirsizliklerin ve küresel anlamdaki gerginliklerin devam ettiğini vurgularken, “Bu yılın sonlarına doğru Amerika Merkez Bankası’nın faizleri indireceği düşünülüyor. Türkiye Merkez Bankası da diğer merkez bankaları gibi ABD’de Merkez Bankası’nın ne yapacağını izleyecektir. TCMB için şu an bir adım atma zamanı değil” dedi.

Faiz indirimi olması durumunda ise Türk varlıklarında da bir artış görebileceğimizi söyleyen Madden,  “Özellikle 10 yıllıklarda neler olduğunu bakacak olursak, örneğin ABD veya Alman 10 yıllıklarında, çok fazla popülerlik olduğunu görüyoruz. Yunan hükümet tahvillerine de talep oluyor.  Faiz indirimi görürsek yarın talepte artış görebiliriz. Türk hisselerinde artış olabilir” dedi.

Türk ekonomisine dair beklentilerini de paylaşan Analist, “Türk ekonomisi biraz daha bu şekilde devam edecektir.  Politik istikrarsızlık var bu da bir belirsizliktir.  Maalesef Türk ekonomisi üzerinde kara bulutlar oluşturmaya devam ediyor. Küresel korkulardan dolayı gelişen piyasa ekonomileri de aşağı çekilmeye devam edecektir.  ABD ve Çin arasında gerilim bütün dünyayı etkiliyor.  Bu da küresel ticaret algısını olumsuz etkiliyor. Bu faktör de Türk ekonomisini etkileyecektir” dedi.

Madden, Hisse ve para birimleri açısından diğer gelişen piyasalarla farklılaşmanın devam edeceğini vurgulayarak, “Türkiye’yi Brezilya veya Hindistan’a benzetiyoruz. Uluslar arası yatırımcılarda Türkiye’ye karşı politik güven eksikliği var. Çünkü ekonomide yapısal ve finansal sorunlar var. Dediğim gibi Brezilya’da da buna benzer sorunlar var” dedi.