Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, yatırımcıların ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerinin son turuna hazırlanırken iki günlük yükselişini durdurdu.

ABD Doları, Pekini le Washington arasındaki gerginliğin tırmanmasının ardından önemli piyasa paralarının çoğu karşısında geriledi. Çin Başbakan Yardımcısı Liu He, Washington'da Perşembe günü başlayacak ve iki gün sürecek görüşmelerde Çin heyetine liderlik edecek.

ABD Hazine tahvilleri ve yen gerilerken Avustralya ve Yeni Zelanda dolarları tırmandı. Yine de G - 10 paralarında hareketler genellikle sınırlı kaldı.

Sydney'de Westpac Banking Corp. kıdemli Döviz analisti Sean Callow, “Ticaret tarafında beklentiler azalmış gibi görünüyor ancak tabii ki bir şeyler uzlaşılacağına dair biraz umut var. İşe yaramaz ise dolar/yen paritesinde bir dip, 15 Ekim'de vergiler artınca bir dip daha görebiliriz.” dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, önceki iki seansta yüzde 0.3 yükselmesinin ardından 1,215.81 puanda fazla değişmedi.

ABD ile Çin arasındaki anlaşmazlık, Washington'ın Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslüman azınlıkların insan haklarının ihlal edilmesinden dolayı bazı Çinli yetkililere seyahat yasağı koyması ve Çin'e yönelik sermaye girişlerinin kısıtlanmasını değerlendirmesinin ardından kötüleşti.

Fed Başkanı Jerome Powell, merkez bankasının rezerv yönetimi için bilançosunu büyütmeyi sürdüreceğini söyledi.

Dolar/yen paritesi yüzde 0.2 düşmesinin ardından yüzde 0.1 yükselişle 107.17 seviyesinden işlem gördü.