Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

(15:55'te güncellendi)

Fed'in Eylül ayı politika toplantısı sonrasında güne 5.67'li seviyelerden başlayan Dolar/TL kuru gün içi işlemlerde 5.71'i aştı. TSİ 15:55'te yüzde 0.28 artıda 5.6929'dan işlem gördü.

Kur hafta başında 5.74'ün üzerini görmesinin ardından kademeli olarak gerileyerek, Çarşamba günü Fed toplantısı öncesinde 5.6607'ye kadar indi.

Fed beklentiye paralel olarak fonlama faizinde 25 baz puna indirime gitti ve yüzde 1.75 – 2.00 aralığına çekti. Böylece ABD Merkez Bankası 11 yılın ardından bu yıl art arda ikinci kez faiz indirimine gitmiş oldu. Powell, toplantının ardından yaptığı açıklamada faiz indiriminin risklere karlı sigorta niteliğinde olduğunu belirtti.

İş Yatırım'ın Perşembe günkü e-posta notunda "Kararı TL varlıklar açısından nötr olarak değerlendiriyoruz. Dolayısıyla, mevcut trendlerde kalıcı bir değişiklik yapmasını beklemiyoruz. Kısa vadede BIST için olumlu görüşümüzü koruyoruz." değerlendirmesi yer aldı.

Suudi Arabistan'ın petrol sahalarına hafta sonu yapılan saldırı, Türkiye'nin petrol ithalatçısı olması nedeniyle TL üzerinde baskıya neden oldu. Ardından, Aramco'nun üretimin beklenenden kısa sürede toparlanacağına ilişkin iyimser açıklaması TL'yi desteklemişti.

(15:55'te güncellendi)