Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

(16:40'ta güncellendi)

Euro, yatırımcıların dip noktalardan alıma geçmesiyle dolar karşısında 1.18 seviyesinin üzerinde tutundu.

Euroda br haftalık yükseliş beklentisi, önemli paraların nakit piyasada dolar karşısında düzeltmeye girmesiyle birlikte daha öncesinde iki ayın en düşük seviyesine gerilemişti.

Hisse senetlerinin yükselişte olması güvenli varlıklara olan ilginin azalmasına neden olurken euroyu destekliyor. Avrupa'da bulunan traderlar, 1.17 bölgesinin şimdilik tutunmasıyla birlikte uzun pozisyonların geçen haftaki başarızlığının daha fazla destek oluşturabileceğini ve hedge fonlarının dolarda yeni kısa pozisyon talebinin yeniden gündeme geldiğini belirtiyorlar.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi'nde bir yıllık ve bir aylık risk reversalların spreadinin yataylaşma eğilimini koruması traderların doların uzun vadeli statüsüne meydan okumayı sürdürdüğünü gösteriyor.

Traderlar Londra seansında hacimlerin görece düşük seyrettiğini belirtti. Almanya'da Salı günü açıklanacak IFO rakamlarının beklentiyi karşılamaması durumunda euro uzun pozisyonlarında daha fazla orta vadeli yapısal kâr alımı görülebilir.

Politika yapıcıların konuşmaları bu haftanın gündeminde olacak. Fed Başkanı Jerome Powell'ın Perşembe günkü değerlendirmeleri yakından izlenecek.

Euro/Dolar paritesi TSİ 16:40'ta yüzde 0.30 artıda 1.1830 seviyesinden işlem gördü. Sterlin/dolar paritesi yüzde 0.09 yükselişle 1.3102'den alıcı buldu.

Yeni Zelanda Doları/ABD Doları paritesi yüzde 0.2 düşmesinin ardından 0.6542'de dengelendi. Dolar/yen paritesi erken işlemlerde yüzde 0.1 düşmesinin ardından yüzde 0.1 tırmanarak 105.89 oldu.

Resona Holdings Inc. baş stratejisti Shinsuke Kajita, "Abe'nin sağlığı özellikle -yabancı yurt dışından- piyasa katılımcılarının dikkatini daha fazla çekebilir. Eğer sağlığı siyasi belirsizliği artırırsa, riskten kaçış ile yene alım gelebilir." dedi.

(16:40'ta güncellendi)