Advertisement
HABERLER ABONE OL

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın ilk Kovid-19 aşısını onayladığın duyurdu ve bu aşının ölümcül hastalığa karşı korunmada etkili olduğunu ve bu aşıyı kızlarından birinin kullandığını söyledi.

Putin, Salı günü televizyonların naklen yayınladığı bakanlar kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, "Bildiğim kadarıyla, bu sabah koronavirüse karşı dünyada ilk aşı onaylandı" dedi.

Bu duyuru, yaklaşık 750,000 kişinin hayatını kaybetmesine neden olup, 20 milyondan fazla kişiye bulaşan ve küresel ekonomiyi sarsan koronavirüs pandemisi için aşı geliştirme yarışının yoğunlaştığı bir ortamda, Kremlin'in bir propaganda hamlesi olarak değerlendiriliyor. Aralarında AstraZeneca Plc ve Moderna Inc.'nin bulunduğu firmalar halen, yakında sonuçlarının alınması beklenen çalışmaları dahilinde, kendi aşılarının son deneme safhalarını yürütüyorlar. Bazı ilaç şirketleri, Rusya'nın aşıyı onaylamasındaki bu acelesinin tehlikeli olduğunu kaydettiler.

Moskova'nın Gamelya Enstitüsü ve Rusya Doğrudan Yatırım Fonu tarafından geliştirilen aşının üçüncü safha denemeleri geçen hafta gerçekleştirildi. Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, aşının ay sonuna kadar sağlık kuruluşlarına gönderileceğini kaydetti.