Advertisement
HABERLER ABONE OL

E-Data Teknoloji, halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) onay aldı.

E-Data Teknoloji Pazarlama AŞ’nin 13 Milyon TL nominal değerli payları, pay başına 6.00 TL fiyattan halka arz edilecek.

E-Data Teknoloji payları için 29/30 Haziran tarihlerinde eşit dağıtım yöntemiyle talep toplanacak.

E-Data Teknoloji, sermaye artırımı yöntemiyle gerçekleştireceği halka arzdan sağlanacak kaynağın tamamını şirketin organik ve inorganik büyümesinde işletme sermayesi olarak kullanacak.

E-Data Teknoloji Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü T. Fatih Mutlu, E-Data Teknoloji olarak dünyada ve Türkiye'de şirketlerin donanım ve yazılım çözümlerinin distribütörlüğünü yaptıklarını söyledi.

Mutlu, E-Data Teknoloji olarak 2020 yılı sonunda 134 Milyon TL net satış gelirine sahip olduğuna dikkat çekerek, halka arzdan sağlanacak kaynağın tamamının şirketin organik ve inorganik büyümesinde işletme sermayesi olarak kullanılacağını belirtti.

Mutlu şunları söyledi: Halka arzdan sağlanacak kaynakla daha da güçlü bir sermaye yapısına sahip olarak organik ve inorganik olarak hızlı büyümeye odaklanacağız. Organik büyümenin yanı sıra belli spesifikasyondaki şirketlere yatırım yaparak inorganik büyüme de öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Özellikle bilişim teknolojisi güvenliğinin farklı alanlarında faaliyet gösteren ve güçlü markaların dağıtıcılığını yapan şirketlere yatırım yapmayı planlıyoruz. Ayrıca Ankara’da yeni bir depo yatırımı planlıyoruz. Bu anlamda halka arzdan sağlayacağımız kaynağın büyük bir kısmını hedeflediğimiz hızlı büyümede işletme sermayesi için, küçük bir kısmını da depo yatırımı ve reorganizasyon çalışmaları için kullanacağız.

Halka arz eşit dağıtım yöntemiyle gerçekleştirilecek

E-Data Teknoloji’nin halka arzına liderlik eden A1 Capital Genel Müdürü Atilla Esen ise sermaye artırımı yöntemiyle gerçekleştirilecek halka arzın Borsa İstanbul’da satış yoluyla ve herhangi bir grup ayrımı olmadan tüm yatırımcılara “eşit pay dağıtımı” yöntemiyle gerçekleştirileceğini söyledi. Esen halka arz fiyatının pay başına 6 TL olarak belirlendiğini ifade etti.