Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

EBRD Türkiye Başkan Vekili Şule Kılıç Bloomberg HT'ye yaptığı değerlendirmede bu sene Türkiye'ye en az 1 milyar euro yatırım hedefleri olduğunu, Türkiye'nin en çok yatırım yaptıkları ülkelerden biri olduğunu söyledi.

Kılıç konuya ilişkin "EBRD olarak yıllık 10 milyar euro gibi yatırım tutarımız var, bu da en az % 10'unun Türkiye'ye yatırılması demek oluyor. Türkiye bizim için hala en önemli ülkelerin başında geliyor ve en çok yatırım yaptığımız ülke statüsünde. " ifadesini kullandı.

Altyapı, enerji, üretim, tarım, finans sektörlerini hedeflediklerini, yeni stratejileri çerçevesinde özelikle sermaye piyasalarının geliştirilmesinin öncelikli olduğunu vurguladı. Kılıç, "Altyapı tarafında enerji verimliliği alanına büyük önem veriyoruz. Yeşil enerji her zaman ön planda...Bununla beraber gençlerin ve kadınların ekonomiye kazandırılması gibi her projemizin sosyal tarafı da var" yorumunu yaptı.

Bu sene şimdiye kadar 2 anlaşmaya imza attıklarını kaydeden Kılıç "biri enerji projesi diğer ide yenilenebilir rüzgar enerjisinde yatırımımız oldu, inşallah hızla devam edeceğiz" dedi.