Advertisement

Bahreyn Ekonomi Kalkınma Kurulu (EDB) Başkan Yardımcısı Iain Lindsay Davos’ta Bloomberg HT’ye verdiği röportajında Körfez bölgesinde çok fazla yatırım fırsatı olduğunu belirtti ve Bahreyn'in de aralarında olduğu Körfez Bölgesi'ndeki birçok ülkenin kalkınmaya çok ciddi anlamda para harcadığının altını çizdi.

Lindsay “Çin bizim düşündüğümüz kadar hızlı toparlanamayabilir, bu yüzden Körfez küresel büyümenin merkezlerinden biri olabilir” şeklinde konuştu.

Körfez ülkelerinde çok fazla yatırım fırsatı olduğunu söyleyen Lindsay geçen sene Bahreyn’e yaklaşık 1 milyar dolarlık doğrudan yabancı yatırım geldiğine dikkat çekti.

Hem ulaşım hem lojistik hem emlak projelerini kapsayan 30 milyar dolar civarında toparlanma planları olduğunu belirten altını çizen Lindsay, Türk yatırımcılarına yaptığı çağrıda “Körfez'e bakacak olursanız Bahreyn tam merkezde, diğer ülkelerle kıyaslandığında nispeten daha ucuz ve yetenek bazımız çok iyi. Türk yatırımcılar da Suudi Arabistan veya Birleşik Arap Emirlikleri'ne bakıyor olabilir; ama Bahreyn'e gelin. Bu iki piyasaya da buradan çok rahat ulaşabilirsiniz” şeklinde konuştu.