Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Yoğun görüşmelerle geçen haftaların ardından Viyana'da bir araya gelen OPEC ülkeleri bakanları, petrol üretiminin azaltılmasına ilişkin bir anlaşmaya varılması ve küresel fiyatların destekleneceği konusunda iyimser.

İran Petrol Bakanı Bijan Namdar Zanganeh, Çarşamba günü Viyana'da bir araya geldiği diğer OPEC bakanları ile gerçekleştirdiği toplantı ardından OPEC'in petrol arzının azaltılması konusunda iyimser olduğunu dile getirdi. Zanganeh, İran'ın üretim seviyesini dondurmayacağını, fakat başka bir uzlaşmaya varıldığını belirtti. İranlı bakan konuya ilişkin herhangi bir detay vermedi.

OPEC Genel Sekreteri Mohammed Barkindo ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Petrol Bakanı Suhail Mohammed Al Mazrouei, iyimser havayı desteklerken, Mazrouei günün ilerleyen saatlerinde iyi haberler beklediğini vurguladı.

Viyana'daki görüşmede gözlemci olarak bulunan Energy Aspects Ltd. baş petrol analisti Amrita Sen, “Anlaşmaya varılması konusunda yüzde 50 ihtimal görüyoruz. Durumu kurtaran bir açıklamadansa petrol arzında geniş çaplı bir kesinti olacak da hiçbir şey olmayacak” şeklinde görüş bildirdi.