Advertisement
FAİZ-BONO ABONE OL

ABD Hazine tahvili yatırımcıları ABD’de enflasyon verisinin tahminleri aşacağına dair beklentilere odaklanırken 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili yüzde 1,50’nin altına indi.

10 yıllık tahvillerin vadelilerindeki açık kontratlar çarşamba günü 75 bin azalırken bu kontratların toplam değeri 7 milyar dolara tekabül ediyor. 10 yıl vadeli Hazine tahvili faizi ise neredeyse 6 baz puan düşüşle Mart ayından bu yana en düşük seviye olan yüzde 1,49 civarında bulunuyor.

Jay Barry’nin de aralarında bulunduğu JP Morgan Stratejistleri, paylaştıkları bir notta “Temel bir katalizör olmadığı için faizlerdeki son düşüşün büyük oranda teknik taraftan kaynaklandığını düşünüyoruz, özellikle de kısa vadeli pozisyonların boyutu düşünüldüğünde” dedi.

ABD’de açıklanacak enflasyon verisine ilişkin Bloomberg anketindeki beklentiler, tüketici fiyat endeksinde yıllık yüzde 4,7, aylık yüzde 0,5 artış yaşanması yönünde.

Mayıs'ta gıda ve enerji hariç TÜFE’de ise yıllık yüzde 3,5 oranında yükseliş gerçekleşmesi bekleniyor. Bloomberg Economics yıllık TÜFE artışının yüzde 5 ile Ağustos 2008’den bu yana görülen en yüksek seviyeyi test edebileceğini tahmin ediyor.

Nisan ayında ise TÜFE’de yıllık yüzde 4,2, aylık yüzde 0,8 artış yaşanmıştı.