Advertisement
HABERLER ABONE OL

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) eşel mobil sistem devrede olduğu dönemde bazı akaryakıt dağıtım şirketlerinin pompa satış fiyatlarında “makul olmayan artışlar” tespit edildiğini açıkladı.

Bütün büyük hacimli akaryakıt dağıtım şirketlerinden gerekli bilgi ve belgeleri talep eden EPDK ilk aşamada haksız kâr artışı sağladığı tespit edilen şirketler hakkında inceleme başlattı.

Konuyu değerlendiren EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz: “Akaryakıt fiyatları serbest piyasada belirleniyor. Petrol fiyatları, Dövizdeki hareketlilik, vergiler gibi etmenler söz konusu. Ancak fiyatların serbest piyasada belirlenmesi, bir denetim mekanizması olmadığı anlamına gelmiyor” ifadelerini kullandı.

Eşel mobil sistemi fırsat bilerek tüketicilerin mağdur edilmesine, sektörün zehirlenmesine göz yummayacaklarını vurgulayan Yılmaz; “EPDK olarak ‘kâr oyunlarına’ asla izin vermeyiz” dedi.

Başkan Yılmaz şunları söyledi.

“Büyük hacimli bütün dağıtım şirketlerinden gerekli bilgileri istedik ve ilk tespitler doğrultusunda bazı dağıtım şirketleri hakkında hemen inceleme başlattık. Elbette burada incelememizin muhatabı olanlar tüketicilerimizi mağdur eden, sektörümüze zarar veren şirketler olacak. Hem tüketicilerimizi hem de sektörümüzü korumak için kanunla belirlenmiş yetkilerimizi kullanmakta bir an olsun tereddüt etmeyiz. Kâr oyunlarına kalkışan, gizli zam yapan başka şirketler varsa en kısa zamanda onları da tespit edip gereken adımları atacağız”