Advertisement
HABERLER ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Şehir Hastanesi ve İstanbul- İzmir Otoyolu ortak açılış töreninde yaptığı konuşmada Merkez Bankası ve ekonomiye dair açıklamalar yaptı.

Erdoğan "Merkez Bankası faizleri indirdi, daha da inecek. Müjdeyi veriyorum enflasyon da düşecek, bunu da göreceksiniz" dedi. Erdoğan: "Tüm vatandaşlarıma çağrıda bulunuyorum, herkes artık ekonomimizle ilgili spekülasyonlara kulaklarını tıkayıp, işine gücüne bakmalıdır." şeklinde konuştu. 

"DÖVİZ ARTIK BELLİ BİR SEVİYENİN ÜZERİNE ÇIKAMIYOR"

Erdoğan konuya dair şunları söyledi, "Ekonomimize kurulan tuzakları tek tek bozuyoruz. İşte en son Merkez Bankası faizleri indirdi, daha da inecek. Müjdeyi veriyorum enflasyon da düşecek, bunu da göreceksiniz. Yatırımcı kardeşlerime buradan sesleniyorum, artık mevcut yatırımlarınızı genişletin. İstihdamı da arttırın ki bir an önce büyümeyi de arttıralım..Döviz kuru artık belli bir seviyenin üzerine çıkamıyor. Bankalar ardı ardına faiz indirimi açıklıyor. Turizmde tüm dönemlerin en başarılı dönemini yaşıyoruz. Turistte 50 milyonun üzerine çıktık..

"EKONOMİ BOMBASI ELLERİNDE PATLADI"

Sanayi üretiminden istihdama kadar tüm göstergelerde olumlu yönde yükseliş var. İhracatımız yıllık 170 milyar dolar sınırını geçti ve yükselmeyi sürdürüyor. Cari açığımız bir yılda 58 milyar dolardan 2.4 milyar dolara geriledi. Ülkemizin üzerine atılmak istenen ekonomi bombası bu tuzakları kuranın elinde patladı.

Sanayicisinden esnafına, ücretli çalışanından girişimcisine kadar herkes artık ekonomimizle ilgili spekülasyonlara kulaklarını tıkayıp, işine gücüne bakmalı. Bekleme dönemi sona erdi, artık çalışma zamanı"