Bloomberght
Bloomberg HT Haberler Erten: Eurobank hisselerinin %70'i satılacak

Erten: Eurobank hisselerinin %70'i satılacak

  • Eurobank Tekfen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erten, Bloomberg HT'ye Eurobank hisselerinin yüzde 70'inin satılacağını söyledi

Giriş: 15 Temmuz 2011, Cuma 23:24
Güncelleme: 15 Temmuz 2011, Cuma 23:25

Bloomberg HT'ye konuşan Eurobank Tekfen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erten, Yunanistan'ın en büyük ikinci bankası olan Eurobank'ın Türkiye'den çıkma kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yunan ekonomisinin içinde bulunduğu durumun Yunan bankalarında baskı oluşturduğunu belirten Erten, "Bu gelişmeler doğrultusunda Eurobank Türkiye'deki hisselerini satmak da dahil stratejik opsiyonları değerlendirmeye alacak" dedi. Doğru bir alıcı ve doğru fiyat bulunduğunda Eurobank hisselerinin yüzde 70'inin satılacağını kaydeden Erten, Tekfen Grubu'nun yüzde 30 hissesini muhafaza edeceğini söyledi.