Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Facebook Inc.'in Libra projesinin yöneticisi David Marcus, ilk önerilen sentetik ürün yerine dolar gibi ulusal paralara dayalı kripto paraların kullanılabileceğini söyledi.

Reuters'ın haberine göre Marcus, G – 30 tarafından düzenlenen Washington'daki bir bankacılık seminerinde Facebook'un kullandığı “jeton” için alternatif yaklaşımlar aradığını söyledi.

“Farklı şekilde yapabiliriz. Sentetik bir üründense bir dizi stabil kripto para olabilir: dolar kripto parası, euro kripto parası, sterlin kripto parası vb” diyen Marcus, Dövize çıpalı stabil kripto paraların Libra için tercih edilen seçenek olmadığını, projenin hala Haziran 2020'de başlatılmasının hedeflendiğini belirtti.

Marcus, “Tüm haklı endişelere değinmeden ve kurumlardan uygun şekilde onay almadan ilerlemeyeceğimizi her zaman söyledik. Yani tamamen bize kalmış değil.” dedi.

Facebook'un dijital para projesine yönelik şüphe giderek artıyor. JPMorgan Chase & Co.'nun CEO'su Jamie Dimon, geçen hafta Libra projesi için “Hiçbir zaman olmayacak hoş bir fikir.” demişti.