Advertisement
FİNANSAL TEKNOLOJİ ABONE OL

Bankacılık sektöründe, teknoloji ve dijitalleşmenin yoğun bire şekilde etkileşim halinde olması, bir birinden önemli yenilikleri de beraberinde getiriyor. Artan dijitalleşme ile birlikte fintechlerin de en aktif alanlarından biri olan kişisel finans yönetimi uygulamaları müşterilerine de oldukça “akıllı” uyarı ve tavsiyelerde bulunuyor. Crowdfund Insider’da yer alan habere göre, İngiltere merkezli dijital banka Tandem’in yeni uygulamasında düzenli ödemeler artış gösterince kullanıcılar uyarılmaya başlandı. Tandem’in açıklamasına göre, bu yeni özellik yapay zeka teknolojisinden faydalanarak kullanıcının düzenli ödemelerinde artış olması durumunda bilgilendirmede bulunuyor.

MÜŞTERİSİNE ALTERNATİF FİRMA SUNUYOR

Uygulama ayrıca ücreti artan sağlayıcıya alternatif olarak bir dizi seçenek sunacak. Örneğin elektrik faturası her ay artıyorsa, kullanıcıya alternatif bir dağıtım firması önerilecek. Müşteri, uygulama üzerinden elektrik hizmeti aldığı şirketi değiştirirse, Tandem yeni firmaya yapılan ödemeden komisyon alacak. Tandem’in asıl amacının para yönetiminde stresi ortadan kaldırmak olduğunu dile getiren Tandem CEO’su Ricky Knox, “Her ay hesabınızdan çıkan paranın tümünü düşündüğünüzde kendinizi yıkık hissedebilirsiniz. Özellikle bu meblağ aydan aya artıyorsa daha da stres yaparsınız. Harcamak istediğiniz onca şey varken, kimse aylık sabit ödemelerinin artmasını istemez. Tandem de tam olarak bu noktada devreye giriyor.” diyor.

Tandem henüz iki hafta önce 250 bin müşteriye ulaştığını duyurmuştu. Fintech girişimi hızla büyüyen bu kullanıcı tabanıyla kendi mortgage pazarını oluşturmayı hedefliyor. Yılın ilk aylarında yasal otoriteden bankacılık lisansı almaya hak kazanan Tandem, ayrıca geçtiğimiz dönemde para yönetim uygulaması Pariti’yi ve Harrods Bank‘ı satın almıştı.